Újabb hack: ezúttal 50 millió dollárnyi kriptopénzt loptak el egy dél-koreai tőzsdéről

spot_img

Feltörték a Bittrex dél-koreai partnerét, az Upbitet.

A hackerek a tőzsde egyik hot walletjéhez fértek hozzá, ahonnan 342 000 ethereumot, vagyis közel 50 millió dollárt sikerült átutalniuk erre a címre. A váltó az esetet követően minden nála tárolt kriptopénzt offline tárcákba helyezett át, és biztosította felhasználóit, hogy minden érintett kárát megtéríti.

Az Upbit igazgatójának közleménye

Az esettel kapcsolatban szót ejtenénk arról a felmérésről is, amit a Binance tett közzé az elmúlt napokban. A tőzsde 76 olyan ügyfelével készített interjúkat, akik 100 000 és 25 millió dollár közötti összegű kriptopénzzel rendelkeztek az oldalon. Ezeknek a VIP ügyfeleknek a 92%-a nyilatkozott úgy, hogy a kriptopénzeik tárolására a tőzsdéken való elhelyezést tartják a legmegfelelőbbnek és csak 33%-uk sorolta kedvelt módszerei közé az offline tárcák alkalmazását.

Ezek a nyilatkozatok azért is érdekesek, mert néhány hónappal ezelőtt maga a Binance is áldozatul esett egy támadásnak, melynek során 40 millió dollárnyi kriptopénznek veszett nyoma a tőzsdéről.

Bár történtek már nagyobb kárt okozó betörések is, a piacvezető váltóval kapcsolatos hír azért egy rövid időre sok embert észhez térített.

“A hack másnapján megduplázódtak az eladásaink.” – nyilatkozta a legnépszerűbb hardveres tárcát gyártó cég, a Ledger igazgatója, aminek a termékeit ezekben a napokban akciósan is megvásárolhatják az érdeklődők.

Év végi árleszállítás a Ledger-nél

Habár kereskedőkként mi is aktívan jelen vagyunk a tőzsdéken, senkinek sem ajánljuk, hogy jelentősebb összegeket tároljon ezeken az oldalakon.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img