VeChain x Microsoft: Fantasy kártyajáték a blokkláncon

spot_img

20%-ot emelkedett az utóbbi egy napban a VET árfolyama, ezzel az egy hónappal ezelőtti aljhoz képest közel 200% pluszban találjuk. A mostani emelkedés oka egy szombati sajtóközlemény, mely értelmében a Microsoft, a Fable és az Eidos játékfejlesztő által életre hívott játék alapját a VeChain Thor blokklánc adja majd.

A játék maga a 80-as években népszerű “The Way of the Tiger” könyvsorozaton alapul majd, mely egy Orb nevű fantasy világba kalauzolta az olvasókat, akik egy ifjú nindzsa bőrébe bújva bosszulták meg a főszereplő apját, és szerezték vissza az ellopott tekercseket. A sajtóközleményben a game book, játék könyv kifejezés szerepel. A sorozat többek között ezért volt ilyen népszerű: interaktív, szerepjátékos élményt nyújtottak még a számítógépes játékok tömeges elterjedése előtt.

Az alkotók eredetileg egy hagyományos számítógépes játékot akartak létrehozni, de az NFT (non-fungible token, kb. véges, nem helyettesíthető tokenek) jelenség terjedése felnyitotta a szemüket. Más játékoknál már működik az, hogy a felhasználók tulajdonába kerülnek az egyedi tulajdonságokkal rendelkező, véges darabszámú, nem másolható tokenek, melyek tárgyakat és képességeket reprezentálnak a játékokban. A sajtóközleményben a Gods Unchained és a Neon District kerül elő pozitív példaként, de például a Decentraland tárgyai és területei is hasonló elven működnek.

A játék neve valószínűleg a végtelenül kreatív “Arena of Death” lesz, és egyfajta Hearthstone klónra számíthatunk, az eredeti fantasy világ mágiájával, karaktereivel és képességeivel. Az általában ellátási láncokkal és vállalati megoldásokkal kapcsolatban emlegetett kínai VeChainre a skálázhatóság miatt esett a választásuk, valamint az sem utolsó szempont, hogy az ún. fee delegation (tranzakciós költségek előzetes kiváltása) megoldással a felhasználók mentesülnek a kriptopénz tárcák és tranzakciók körülményessége alól. A tippem az, hogy a fejlesztő és a VeChain ezt előre elrendezi, hogy a játékélmény gördülékeny lehessen.

Kíváncsian várjuk a projekt fejleményeit!

VETUSD árfolyam a Binance tőzsde adatai alapján. Forrás: Tradingview

A VET árfolyama két éves mélypontról pattant az utóbbi hónapban, további emelkedés a közeli ellenállás áttörése után első körben 0.011$-ig történhet. Lefelé a lokális aljon kívül a 200 és 100 napi mozgóátlagok is támaszként szolgálnak.

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img