Végleg leáll a BlockFi

spot_img

Májusban elérhetetlenné fog válni a BlockFi webes platformja. A hírt tegnap este osztotta meg a csődbe ment kriptohitelező. A közlemény szerint a Coinbase lesz a BlockFi disztribúciós partnere és a Coinbase számlákon keresztül fogják kifizetni a károsultakat.

A közlemény szerint a Coinbase-el való együttműködés teszi lehetővé a jogosult BlockFi kamatszámlák (BIA), lakossági kölcsönök és magánügyfelek számára, hogy kivegyék pénzeszközeiket. Arról nem érkezett még információ, hogy pontosan mikor fog megszűnni az oldal. 

A BlockFi 2022 novemberében jelentett csődöt az FTX összeomlását követően, majd 2023 elején bejelentette a BlockFi webes szolgáltatások lezárását. Később felvázolta a cég a károsultak felé történő tartozások kifizetésének az ütemtervét, amiben a kifizetési kérelmek határidejét 2024. április 28-ra tűzte ki.

Részlet a BlockFi X fiókján történt bejegyzésből (forrás: BlockFi X)

A hitelező csütörtökön, május 9-én tájékoztatta az ügyfeleket, hogy mivel a digitális eszközök kivonásának a határideje a jelenlegi vagyonfelosztásból lejárt, utasításokat fognak kapni Coinbase számla létrehozására vonatkozóan (akár meglévő, akár új Coinbase számla esetében is).

A BlockFi további lehetőséget fog biztosítani azoknak, akik elmulasztották a kiutalási kérelmek jelzését és a határidőket. Azoknak az ügyfeleknek, akik nem hoznak létre jóváhagyott Coinbase fiókot, a vagyonukat készpénzzé teszik és ennek megfelelően fogják szétosztani később a károsultak között. 

Kapcsolódó cikkünk:

A felszámolási terv kezelője továbbra is a Coinbase-t fogja használni a következő kártalanítási körökhöz, amelyekben már remélhetőleg az FTX-től visszaszerzett pénzeszközök is részt vesznek.

A BlockFi kijelentette, hogy nem szándékozik más platformmal együttműködni a károsultak kártalanításában. Ha érintett vagy a kártalanításban legyél óvatos, hogy elkerüld a harmadik féltől származó esetleges ajánlatokat, amelyek biztosan átverések lesznek.

Az alábbi email címekről kaphatsz hivatalos információt és levelet a káresettel és a kártérítéssel kapcsolatban: blockfiinfo@ra.kroll.com  vagy BlockFiBankruptcyNoticing@noticing.ra.kroll.com, bizonyos esetekben a noreply@digitaldisbursements.com, vagy a Coinbase-től CBBlockFiExchDistro@coinbase.com.

BlockFi csőd

A csődbíróság 2023 szeptemberében hagyta jóvá a BlockFi 11. fejezet szerinti csődeljárási tervét. A tervben leírtak szerint a BlockFi bő 10 milliárd dollárral tartozik több mint 100 000 hitelezőjének, köztük 1 milliárd dollárral a három legnagyobb hitelezőjének és 220 millió dollárral a szintén csődbe ment kripto fedezeti alapnak, a Three Arrows Capitalnak.

Egyébként a BlockFi vezérigazgatója, Zac Prince, aki a kormány tanújaként vallott Sam Bankman-Fried büntetőperében, azt mondta, hogy az FTX alapítójának tettei közvetlenül vezettek a BlockFi csődjéhez.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Fontos információk érkeztek a BlockFi csődeljárásáról

/cointelegraph, blockfi, coinbase/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img