Befagyasztották a Three Arrows Capital alapítóinak vagyonát

spot_img

A szingapúri székhelyű Three Arrows Capital (3AC) kriptovaluta fedezeti alap csődtörténete tovább folytatódik. A Brit Virgin-szigeteki bíróság befagyasztotta a Three Arrows Capital kriptopénz fedezeti alap alapítóinak több mint 1 milliárd dollárnyi vagyonát – jelentette a Bloomberg a cég felszámolójának, a Teneo-nak a nyilatkozataira hivatkozva. 

A bírósági végzés értelmében befagyasztották Su Zhu és Kyle Davies 3AC társalapítók tulajdonában lévő, jelenleg 1,14 milliárd dollár értékű vagyonát. A korlátozás Davies felesége, Kelly Chen tulajdonában lévő eszközöket is érinti, amelyeket nem ruházhatja át másra és nem is adhatja el. 

A Brit Virgin-szigeteki bírósági végzést egy szingapúri bíróság által kiadott belföldi befagyasztási végzés is követte – közölte a Teneo. Múlt héten Zhu először jelent meg a szingapúri bíróság előtt, mivel a felszámolók információkat szerettek volna megtudni a társalapítók vagyonának megszerzéséhez. Zhu-t egyébként szeptemberben tartóztatták le a szingapúri repülőtéren, miközben megpróbált elmenekülni az országból, mivel előtte a helyi bíróság négy hónap börtönbüntetésre ítélte.

A Three Arrows Capital alapítói. Kyle Davies (jobbra) jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik

A meghallgatás során Zhu-t az eszközök hollétéről és a kripto fedezeti alap csődjének részleteiről kérdezték. A felszámoló becslése szerint a hitelezőknek mintegy 3,3 milliárd dollárral tartoznak. A Teneo-t a Brit Virgin-szigetek bírósága jelölte ki felszámolónak, miután a 3AC csődöt jelentett az országban 2022 júliusában. A felszámoló azonban már korábban is azzal vádolta az alapítókat, hogy nem “működnek együtt érdemben” a felszámolóval és a hatóságokkal sem. 

A 3AC kriptos cég és társalapítóinak gondjai tavaly, 2022-ben kezdődtek, miután a Terra ökoszisztéma összeomlott és magával sodorta a teljes kriptopiacot. Dominószerűen dőltek be sorozatosan a nagyobb kriptos cégek, köztük a 3AC is csődbe ment, amely egykor a legnagyobb kriptos fedezeti alap volt. 

Kapcsolódó cikkünk:

A Terra ökoszisztéma összeomlása számos más nagyobb vállalat csődjét is eredményezte, például a Celsius-ét és az FTX-ét, hogy csak a legemlékezetesebb eseteket említsük. Az események láncolata váltotta ki a 2022-2023-as kriptotelet, amelynek egyik nagy elszenvedői és egyben legnagyobb túlélői a bitcoinbányászok voltak.  A legutóbbi kriptotél alatt dollármilliárdok tűntek el a kriptopiacról. 

A bedőlt nagyobb kriptos cégek alapítói ellen azóta már számos bírósági végzés, határozat, előzetes börtönbüntetés született, csakúgy mint Do Kwon a Terra alapítójával, SBF az FTX alapítójával és Alex Mashinsky a Celsius egykori igazgatójával szemben. A csődeljárás ugyan nem érintette közvetlenül a Binance-t (megérezni megérezte a legnagyobb kriptotőzsde is), de az egykori alapító szintén ítélethozatalra vár az USA-ban, igaz teljesen más ügyben. 

Nagyon úgy néz ki, hogy a régi nagy „vezérek”, szeplők és kriptoipari cégek, kissé túlozva ugyan, de a kukában végezték, vagy végzik, akinek mennie kellett az ment. Reméljük a piac megtisztult a rossz szereplőktől és a bikapiacnak új lendülettel és tisztább hozzáállással vágunk neki.

Csapj le a Bybit-tel közösen indított határidős kereskedési verseny nyereményeire, a részletekért látogass el a Kripto Akadémia oldalára. A játék ezen a hétvégén véget ér! További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Nem úszták meg: elkapták a 2022-es kripto összeomlás főbb szereplőit

/coinedition, teneo, bloomberg, cointelegraph, CNBC/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img