SoftBank: Japán második legnagyobb vállalata kriptopénzeket is támogató bankkártyát dobott piacra

Megosztom

A SoftBank a világ 36., a Toyota után pedig Japán második legnagyobb vállalata, aminek a legkülönfélébb területeken vannak érdekeltségei.

Többek között ők birtokolják a legnagyobb online webáruház, az Alibaba részvényeinek 29.5%-át, az Uber 15%-át, de az ő tulajdonukban van az ismert, robotokat és mesterséges intelligenciákat fejlesztő cég, a Boston Dynamics is, aminek videóival talán már ti is találkoztatok.

A japán konglomerátum a hazájában tegnap egy különleges pénztárcát dobott piacra, ami a digitális és fiat pénzek kezelését is lehetővé teszi. A SoftBank Card nem egy hétköznapi bankkártya, hanem egy papírvékonyságú LED kijelzővel felszerelt lapocska, aminek mini képernyőjét és wifi egységét egy három éves élettartammal rendelkező akkumulátor működteti.

A kártya kijelzőjén folyamatosan nyomonkövethető a vele vezetett számlák állapota, kriptopénzek esetén pedig egy hot és  cold wallet funkcióját is képes betölteni, így ugyanolyan védettséget biztosíthat, mint egy Ledger vagy Trezor wallet.

A kártyát az ugyancsak a cég tulajdonában lévő, és Ripple-lel szoros kapcsolatokat ápoló SBI Holdings bankcsoport bocsátja ki, aminek köszönhetően már az indulás napján 10 000 japán elfogadóhelyen fizethettek vele az első felhasználók.

Bár a világ legfejlettebb országai közé tartozik, Japánban a mai napig rendkívül népszerűek a készpénzes fizetések, azonban a jövőre megrendezésre kerülő tokiói olimpiai játékok miatt felgyorsult a digitális fizetési megoldások fejlesztése. Az ázsiai régióból várhatóan nagy számban érkező (főleg kínai) turisták gyakorlatilag csak az elektronikus fizetési módszereket ismerik, amiért a legnagyobb kínai mobil fizetési szolgáltatók (pl: az Alipay) már több együttműködési megállapodást is kötöttek a japán pénzintézetekkel.

Ha szeretnél többet is megtudni erről a témáról, olvasd el szerkesztőtársunk, Tibi személyes beszámolóját, amit kínai útjáról hazaérkezve készített nekünk.

Kína és a WeChat Pay – Problémás lesz a kriptopénzek világuralma

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel