Blokkszám és méret, tőkeérték, difficulty, ROI, minden egyetlen ábrán

spot_img

Korábban beszámoltunk már a Bitcoin Visuals eszközéről, a piac kulcs mutatóit praktikus grafikonokkal bemutató oldal azonban kiscserkész a CoinMetrics-hez képest, ez a szolgáltatás ugyanis személyre szabható grafikonokkal, tetszőleges összevetésekkel, és tucatnyi mutatóval várja a kriptopénzek iránt érdeklődőket.

Ha többet szeretnél tudni a piac működéséről, a kriptopénzek lényegéről, iratkozz fel az ingyenes KriptoSuli leckesorozatunkra, tudj meg többet a bitcoinról, és a blokkláncról!

Bitcoin Visuals: a vizuális típus legjobb barátja

A CoinMetrics egy ingyenes analitikai szolgáltatás, egyebek mellett egy üres koordinátarendszer várja a látogatókat, melyet egy legördülő menüből választható indikátorok alapján tölhetünk fel, persze miután kiválasztottuk azokat a kriptopénzeket, amikre kíváncsiak vagyunk.

Ha most szeretnél kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance könnyen használható szolgáltatását javasoljuk.

Több tucat kriptopénz áll rendelkezésre, a bitcoinon, és az altcoinokon túl számos kisebb projekt is áttekinthető. Ha meghatároztuk, hogy melyik coinról, vagy tokenről szeretnénk többet tudni, az adott indikátor is megvan, akkor mutatkozik meg a CoinMetrics valódi értéke, ugyanis egy újabb legördülő menü segítségével tetszőleges összevetést, ha úgy tetszik párosítást végezhetünk.

Megnézhetjük például, hogy hogy néz ki egymás mellett, egyazon ábrára helyezve a litecoin 30 napos ROI, és a tranzakciós jutalékok, a volatilitás, vagy akár a blokkméret.

A lehetőségek ha nem is végtelenek, de határozottan “gazdag” kínálat vár mindenkit, aki hajlamos arra, hogy elmélyedjen az analitika világában. A következő mutatók mentén elemezhetjük, vagy akár össze is vethetjük a különböző kriptopénzeket:

  • Aktív címek száma
  • Blokkszám
  • Blokkméret
  • Tőkeérték, különböző meghatározásokban
  • Difficulty
  • Tranzakciós jutalékok, medián, és egyéb meghatározásokban
  • ROI, ROI 1 évre, 30 napra
  • Volatilitás és napi megtérülés 30, 60, 180 napra
  • Tranzakciós értékek különböző mutatói
  • Jelenleg elérhető készlet

Ha valamelyik fogalommal nem lennénk tisztában, a CoinMetrics még külön szótárral is segítségünkre siet, hogy mindenképp jól értelmezzük a látottakat. Ha mindez nem lenne elég, még olyan tradicionális eszközökkel is összevethetjük egy-egy kriptopénz számait, mint például az arany.

CoinMetrics példa ábra, a Bitcoin aktív címek száma, és a difficulty 2019 során.

Ráadásul a stabilcoinok önálló “szekciót” kapnak a választható eszközök listájában, ugyanúgy, ahogy az ERC20 tokenek – egy része – is. Olyan haladó indikátorokkal is találkozhatunk, mint például a Sortino hányados, erről részletes leírás itt. A tradicionális eszközök között szerepel még az S&P, vagy a “félelem index”-ként is ismert, a különböző részvények “összesített” volatilitásáról számot adó VIX is egyebek mellett.

A CoinMetrics egy remek eszköz, amivel rengeteg időt tölthetünk a kriptopénz piac különböző mutatóit elemezgetve, használjuk bátran, sokat tanulhatunk belőle.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img