Távozik posztjáról a Monero vezető fejlesztője

spot_img

Leköszönt vezető posztjáról Riccardo ‘Fluffypony’ Spagni, aki 5 éven át vezette és felügyelte a Monero fejlesztését. Bár továbbra sem vonná ki magát teljesen a coin életéből, a koordinációs, karbantartói és adminisztratív feladatokat a közösség egy másik ismert, de névtelenségbe burkolózó alakja, Snipa veszi át tőle.

Spagni az elmúlt két évben több vállalását is másokra ruházta át, például a Monero honlapjának karbantartását, valamint a grafikus felületek és a wallet fejlesztését is. Elmondása szerint túl sok mindent vállalt magára és részben ezért is szeretne kicsit a háttérbe húzódni. Fontosnak tartja, hogy a Monero egy valóban decentralizált projektként működhessen tovább, és ne egyetlen ismertebb névhez kötődjön.

Spagni az alkotói energiáit a jövőben a Tari fejlesztésére szeretné fordítani, ami egy Moneron alapuló, nyílt forráskódú alkalmazás, ami az egyedi digitális eszközök, például jegyek, hűségpontok, gyűjtögetős játékok, vagy más tokenek kibocsátását és egymás közötti átváltását teszi lehetővé (például az egyik légitársaságnál megszerzett ‘ajándék mérföldek’ átvitelét egy másik légitársasághoz).

Spagni távozása mellett, egy hamarosan életbelépő EU-s jogszabály is kihívások elé állíthatja az anonim tranzakciókra fókuszáló Monerot.

Három hét múlva lép életbe az európai kriptotőzsdék kötelező ügyfélazonosítását előiró jogszabály

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img