Dél-Korea legalizálta a kriptopénzeket

spot_img

A dél-koreai parlament ma reggel megszavazta a “különleges pénzügyi tranzakciókról” szóló törvényt.

A 182 igen, 0 nem és 0 tartózkodás mellett elfogadott szabályozás egy év múlva, 2021 márciusától fog életbe lépni és elsősorban a kriptotőzsdék működését, valamint a tokenek tárolásának a módját szabályozza.

A váltóknak a jövőben be kell tartaniuk a nemzetközi pénzmosás és terrorizmus ellenes jogszabályokat, valamint meg kell felelniük a helyi szabályozók által támasztott feltételeknek. Nem csak a tőzsdéknek, de az ICO-k szervezőinek, a tárca szolgáltatások üzemeltetőinek és a kriptós befektetéseket kezelő alapoknak is kötelező lesz csatlakozniuk az ország valós személyek azonosítását lehetővé tevő rendszeréhez, vagyis a koreai ügyfelek csak egy helyi banknál vezetett és regisztrált számlán keresztül végezhetik majd el a be- és kifizetéseiket.

A hacker támadások és feltörési kísérletek megfékezésének céljából, a szolgáltatóknak szüksége lesz a Koreai Internetbiztonsági Hivatal által kiadott biztonsági licensz megszerzésére is.

Az országban jelenleg üzemelő ~70 kriptotőzsde közül 4 olyan van, ami már mind a két kitételnek megfelel (Upbit, Bithumb, Coinone és Korbit), valamint két másik, amelyik legalább az egyikkel rendelkezik (Gopax, Hanbitco).

A törvényről szóló első beszámolókban megnevezésre került a Pénzügyi Hírszerző Egység is, ami egy, az iparágat felügyelő állami szervezet lesz.

Az első közösségi reakciók pozitívak voltak a döntéssel kapcsolatban és alighanem ennek a hírnek tudható be az is, hogy a bitcoin árfolyama reggel óta $8800-ról, $9100-ig emelkedett.

“Mostantól kezdve egy erős alapra építkezhetünk és végre lemoshatjuk magunkról az évek során ránk ragadt negatív stigmákat. Létrehozhatunk egy átlátható és megbízható iparágat, ami elő fogja segíteni az új tőke beáramlását.” – nyilatkozta a helyi kriptopénzszövetség képviselője.

Az elmúlt napokban Németországból és Indiából is kedvező törvényi szabályozásokról adhattunk hírt, ha pedig többet is szeretnétek megtudni a dél-koreai piac sajátosságairól, olvassátok el az erről készített összefoglalónkat.

Miért éppen Korea?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img