Buy the dip: csak a gyengék adnak el?

spot_img

Bár ma reggel szabadesésben nyitottak a világ tőzsdéi, a Google szerint egyre többen lehetnek, akik ebben a vérfürdőben is csak a befektetési lehetőségeket keresik. A keresőoldal statisztikái alapján, minden korábbinál magasabb szintet ért el a ‘Buy the dip’ kifejezésre történő keresések száma.

A ‘Buy the dip’ (Vásárolj, ha zuhan az árfolyam) stratégia szerint, a felfelé tartó trendekben minden pillanatnyi megingást és korrekciót ki kell használnunk arra, hogy még többet vehessünk az adott befektetési eszközből. Kedvelt alkalmazási területe, az 500 legnagyobb amerikai cég értékpapírjait összefoglaló S&P500 Index, ahol a fáma szerint egy 5 napon keresztül tartó zuhanás után, a hatodikon mindenképpen venni kell, mert az Index 65 éves történelme során, 41-ben nyereséget érhetett el az, aki ezt az egyszerű elvet követte.

Mindez leírva talán könnyűnek tűnhet, de a valóságban már sokkal nehezebb kivitelezni. Utólag mindig okosak vagyunk, de amikor ténylegesen kockára kell tennünk a pénzünket és meg kell nyomnunk a vásárlás gombot, már megremeg a kezünk.

Az ezzel kapcsolatos gondokat veheti le rólunk, ha a tökéletes időzítések és a nagyobb összegű vásárlások helyett, a rendszeres időközönként végrehajtott kisebb befektetéseket választjuk. Ez az úgynevezett költségátlagolás, amit nem csak a bitcoin, de bármilyen másik befektetési eszköz megvásárlása esetén alkalmazhatunk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img