USDJ és JED: itt a Tron alapú stabil coin

spot_img

A borítónkon szereplő kép egy évvel ezelőtt, a 2019-es Consensus expón készült. A New York Hiltonban rendezett konferencia talán a legnagyobb szabású, évente megrendezésre kerülő kriptós esemény, amin mindenki képviselteti magát, aki számít.

A plakát előtt Justin Sun-t, a Tron alapítóját láthatjuk, aki a felirat szerint kedvet kapott ahhoz, hogy az Ethereumon nagy népszerűségnek örvendő decentralizált pénzügyi szolgáltatásokat elhozza a Tron blokkláncára is. A Tronon akkoriban még egyetlen DeFi app sem üzemelt, így kissé furcsának tűnt Sun ezzel való pózolása, ám egy napokban közzétett Tweet lerántotta a leplet egy Tronon debütáló új projektről, ami a Djed nevet kapta.

A Djed szimbólum az ősi egyiptomban a stabilitást jelképezte, ami találó név egy stabil coin projekt számára, a white paper szerint ugyanis ez lehet a Tron alapító legújabb húzása.

Djed oszlop felállítása

A Djed segítségével kerül majd kibocsátásra az USDJ, ami egy okos szerződések által felügyelt decentralizált stabil coin lesz. Az USDJ értéke az amerikai dollárhoz lesz kötve, és bárki aki letébe helyezi a Tron vagy Bittorrent tokenjeit, USDJ-t kaphat értük cserébe.

A Djed tulajdonképpen nem lesz más, mint a MakerDAO másolata, ahol a MKR tokeneket a JED platform token fogja helyettesíteni, a DAI-t pedig az USDJ. A hasonlóságra a közösségi oldalakon többen is felhívták a figyelmet.

“Tron fejlesztés lépései: 1. másolás, 2. beillesztés.”

“De hiszen ez egy az egyben az Oasis.app kezelőfelülete.”

“Az utánzás a hízelgés legőszintébb formája.”

Bemutató: Maker és a Dai stablecoin

A Tronról korábban már több alkalommal is bebizonyosodott, hogy az eredeti források feltüntetése nélkül, más kriptopénzek és fejlesztők munkáiból smitteli össze saját projektjeit. Whitepaperük szinte teljes egész máshonnan átvett tartalmakból ált, míg a nemrégiben beharangozott, anonimitást elősegítő funkcióikat a Zcash forráskódjából vették kölcsön.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img