A Samsung után a Google lett a Theta új partnere

spot_img

Reggel még arról írtunk, hogy a mától elérhető shortolási lehetőség véget vethet a Theta közelmúltban mutatott szép teljesítményének, aztán jött egy újabb bejelentés, amire az árfolyam alig 3 óra alatt ismét 35%-kal emelkedett.

A legfrissebb hírek szerint a startup új partnere nem más, mint a Google. A vállalat 5 millió Theta tokent fog stake-elni, amivel ők is a hálózat kiemelt hitelesítő nodejai közé fognak tartozni. A Theta célja, hogy 31 neves szereplőt állítson maga mellé validátorként, a Google pedig az ötödik lett ezek sorában, akik között ott van már az olvasóink által is jól ismert Binance és Blockchain.com is.

Egymilliárd tárca 2030-ig: előadást tartott a Blockchain.com igazgatója

A Google node-ja a vállalat európai főhadiszállásán, Írországban fog üzemelni, a Theta vezetője pedig reméli, hogy Google-nek köszönhetően több ezer új felhasználó csatlakozhat majd a hozzájuk.

A Theta célja egy decentralizált videó streamelést lehetővé tevő rendszer kialakítása. A startup szerint a videós anyagok továbbítása jelenleg csak a világ fejlettebb részein megoldott és az adattároló központok kialakítása is elsősorban ezeknek a régióknak a kiszolgálását célozza, miközben a világ más tájain is egyre nagyobb lenne az igény erre. A jövő technológiáira épülő tartalmak (4k, 8k, virtuális valóság) elterjedése tovább súlyosbíthatja ezt a problémát, amire a megoldást szerintük egy Mesh hálózat kialakítása jelenthetné.

A Mesh nem csak a sávszélesség növelésével ér el a nagyobb lefedettséget, hanem minél több egymáshoz közeli hálózati pont (node) bevonásával. Az ezekhez csatlakozók mindig a legközelebbi pontról próbálják meg beszerezni a tartalmakat, nem pedig egy véletlenszerűen kiválasztott, a világ túlsó felén üzemelő szerverről. A becslések szerint a sávszélességüket önként megosztó felhasználók bevonásával akár 80%-kal is csökkenthetőek lennének a streaming szolgáltatások költségei. A rendszer pénzre, vagy különböző szolgáltatásokra beváltható tokenekkel jutalmazná a csomópontok önkéntes üzemeltetőit.

A Google a világ több pontján is üzemeltet kifejezetten tartalom továbbítást segítő központokat (CDN), így ebből adódóan érdeklődhet a Theta által kidolgozott megoldás iránt, amiben a Samsung is nagy lehetőséget lát.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img