Az indiai IT óriás Infosys lett a Matic új partnere

spot_img

A héten már olvashattatok arról, hogy a Google egy hitelesítő node futtatásával fogja segíteni a Theta hálózat működését. Az Ethereum skálázódási megoldásain dolgozó Matic egy hasonló kaliberű partnerséget jelentett be: a startup India második legnagyobb IT cégével, az Infosys-sel kötött együttműködési megállapodást. Az amerikai tőzsdéken is jegyzett óriásvállalat szintén egy validátor node futtatását vállalta magára.

A Matic elsődleges célja, hogy működésre bírja a Plasma-t, ami az Ethereum blokkláncot tehermentesítő gyermek-blokkláncok létrehozását teheti majd lehetővé. A Plasma működését úgy lehet elképzelni mint egy fát, aminek a törzse maga az Ethereum blokklánc, az ágai pedig a gyermek láncok. Az ágak lehetnek különböző alkalmazások, vagy kisebb-nagyobb közösségek, amik bár szintén az Ethereum részét képezik, de akár önálló szabályok szerint is működhetnek és újabb gyermek-blokkláncok is elágazhatnak belőlük. A Plasma működése gyorsabb és olcsóbb tranzakciókat tesz majd lehetővé, mert a gyermek láncoknak nem kell az összes rajtuk keresztül végrehajtott műveletet továbbítaniuk az Ethereum felé, amivel csökkenthető annak leterheltsége.

Az Infosys a Matic-kal való együttműködéssel szeretne közelebbről is megismerkedni a blokklánc technológiával. A vállalat egy több, mint 100 országban alkalmazott banki szoftver fejlesztője (Finacle), így érhető, hogy a technológia és a pénzügyi szektor (DeFI) határán mozgó Ethereum felkeltette az érdeklődésüket.

A Matic tavaly áprilisban, a Binance egyik IEO-jaként látta meg a napvilágot. A coin azóta több szép felfutást produkált, amiért kereskedőink azt már több alkalommal is Discord csatornánk tagjainak figyelmébe ajánlották.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img