A kriptós közösség nem díjazza az állami szervekkel való együttműködést

spot_img

A hétvége során kisebb botrányt övezte annak a dokumentumnak a közzétételét, ami szerint a Coinbase az amerikai adóhivatalnak és drog ellenes ügynökségnek segédkezne a kriptopénz tranzakciók nyomonkövetésében és az ebben résztvevők beazonosításában.

A Block által megszerzett információk alapján, a Coinbase 10 000 – 250 000 dollár közötti díjazásért cserébe biztosítana hozzáférést az általa kifejlesztett blokklánc elemző eszközhöz. A nemzetközi kriptós közösség mindezt úgy értelmezte, hogy a tőzsde a saját felhasználóinak adatait fogja pénzért tovább adni az állami hivatalok számára.

A Coinbase képviselője szerint az emberek túlreagálták a helyzetet, mert programjuk csak nyilvánosan hozzáférhető adatbázisokban kutakodna és teljesen független lenne a cég belső adatbázisától, sokak szerint viszont túl nagy lesz a kísértés, hogy a jövőben egyszer ne kapcsolják majd össze az elemző eszközt az oldalon vásárlók adataival.

A Coinbase programját egyébként az a csoport fejlesztette ki, amit tavaly, szintén nagy botrányok közepette vásárolt fel a cég. A Neutrino névre hallgató hacker startup tagjai korábban elnyomó kormányok és halálbrigádok számára fejlesztettek elektronikus megfigyelést lehetővé tevő alkalmazásokat

Botrányba fulladt a Coinbase legújabb felvásárlása

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img