Jóska! Bitcoint hozott a posta… …Ausztráliában

spot_img

Az Ausztrál posta egy friss együttműködés keretében 3500 fiókjában kínál bitcoint eladásra a lakosságnak, együttműködő partnerük egy helyi kriptopénzváltó, a Bitcoin.com.au. A váltó vezetője, Holger Arians szerint jelentősen növeli a bizalmat, ha egy fizikai “ponton”, és nem egy ismeretlen websiteon kell vásárolniuk a kriptopénzek iránt érdeklődő, ám még kissé tájékozatlan felhasználóknak.

Tény és való, jóval szerencsésebb egy megbízható, nagy múltú, állami szervezettől kriptopénzt venni, mint például egy tegnapelőtt indult tőzsdén. A Cointelegraph beszámolója szerint ütemesen nő a fizikai bitcoin vásárlóhelyek száma, automatából például már több mint 8000 van világszerte, az USA-ban pedig már bő 20 000 helyszínen vehetik meg Satoshi álmát az érdeklődők, legalábbis annak egy kis részét.

Valóban, ahogy arról korábban mi is többször beszámoltunk, dohányboltok, kioszkok, számos egyéb típusú, célú bolt, üzlet döntött már úgy, hogy teret ad az innovációnak valamilyen formában, a lényeg minden esetben az, hogy a betérők lehetőséget kapjanak bitcoint, vagy más kriptopénzeket vásárolni.

Bevezetik a bitcoin vásárlást a francia dohányboltokban

Ha arról szeretnénk tájékozódni, hogy pontosan hány ATM üzemel aktuálisan a bolygón, akkor a CoinATMRadar.com lehet segítségünkre, ha pedig az újabb és újabb üzletláncokról, netán postahivatalokról, egyebekről szeretnénk tudni, akkor a Kripto Akadémia lesz segítségünkre rendszeres beszámolóival.

Magyarország kriptopénz ATM körképe

Jellemzőek még az újságosok is, ez is egy olyan szolgáltatás típus, amit a kriptopénz iparban dolgozó szereplők szívesen “környékeznek meg” az együttműködés lehetőségével. Persze nagy kérdés, hogy ez a mára több tízezresre nőtt összesített partneri kör milyen eladási számokat produkál, amint tudunk, erről is beszámolunk.

Binance Lite: kriptopénz az újságostól

Az mindenesetre kétségtelen, hogy ahogy a mostani, ausztrál példa is jól szemlélteti, ezek az együttműködések rendelkeznek egy óriási értékkel, ez nem más, mint a mainstream elterjedés elősegítése. Lássuk be, mi, akik a kriptopénzek iránt érdeklődünk, egy kissé “buborékban” élünk, ismerjük a szakmai fórumokat, hírforrásokat, tőzsdéket, egyebeket, de egy “laikusnak” ez mind teljesen ismeretlen.

Minden bizonnyal sokan vannak, akik például egy újságosnál, vagy egy benzinkúton találkoznak először a Bitcoin logóval, ennek nagyobb jelentősége van, mint hinnénk. Kutatások szerint hétszer, mások szerint tízszer kell találkoznia egy átlagos felhasználónak egy branddel, termékkel ahhoz, hogy megvegye, vagy csak megnézze, minimális esélye van annak, hogy egy “első találkozás” vásárlási konverzióhoz vezetne.

Kivételt képeznek ezalól természetesen a “kényszervásárlások”, ha defektet kapunk, akkor megvesszük az új gumit egyből, hiszen muszáj. De egy olyan innovatív, alig ismert, kissé nehezen emészthető eszköz esetében, mint a Bitcoin nagyon fontos, hogy minél többször lássák az emberek, minél többet halljanak róla, hiszen csak így építhető fel a bizalom.

Vannak olyan italgyártók, akik csak azért tartanak fenn egy-egy italautomatát egy amúgy nem feltétlenül nyereséget termelő helyszínen, mert sokan találkoznak vele, sokan látják a brandjüket. Hasonló a helyzet a Bitcoin esetében is, ezeknek az együttműködéseknek a marketing értéke az, ami jelentős, ezért fontosak a piac fejlődésében.

Ha szeretnél többet tudni a területről, akkor mindenképp iratkozz fel a teljesen ingyenes, könnyen emészthető, szakértőink által írt KriptoSuli leckesorozatunkra, kezdj el tanulni még ma! Néhány naponta küldünk emailben egy anyagot, minden anyag végén vár egy teszt, hogy egyből ellenőrizhesd is a tudásodat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img