Kódjának frissítésével készül a következő hullámra (lufira) a Binance

spot_img

Minden webes platformot karban kell tartani időnként, ahogy a takarításban is vannak, kis, “közepes”, nagy kategóriák, úgy egy oldal életében is. Ez még egy viszonylag egyszerű társkereső szolgáltatásra is igaz, egy olyan összetett, járatlan utat járó rendszer esetében, mint egy kriptopénztőzsde pedig haványozottan.

A Binance nemrég befejezett egy igazán nagy munkát, vagy ha úgy tetszik “műtétet”, bejelentésük szerint minden kódot újraírtak a nulláról, külön kiemelték a “matching” motor cseréjét, a kereslet-kínálat egymásra találásáról van szó, elmondásuk szerint az elmúlt két év legnagyobb szabású “ráncfelvarrása” történt.

A bizonyos időközönként szokványos megújuláson túl ezen a piacon van egy másik, szintén nagyon fontos célja a most lezárult munkának, hiszen akik emlékeznek még a három évvel ezelőtt nagyjából pont most, 2017 nyarának közepe táján induló, majd az év novemberében-decemberében “felrobbanó” hullámra, azok  jól tudják: a Binance is jócskán lelassult időnként az extrém terhelés súlya alatt.

Megütöttük a tízezret, össze is omlott a Coinbase

Bár a népszerű kriptopénztőzsde tudomásunk szerint még sosem omlott össze, nem voltak kiesések a működésében -bár ha ezt rosszul tudjuk, kérlek korrigálj egy komment formájában-, más szolgáltatások, mint például a főként az USA-ban domináns váltó, a Coinbase pár hete leállt, méghozzá “csak” azért, mert megütöttük ismét a tízezer dolláros BTC értéket.

A forgalmuk rövid időre ugyan, de a négyszeresére emelkedett, az eladni, vagy a további növekedés reményében vásárolni vágyók sokasága hoppon maradt, lássuk be: ez meglehetősen bosszantó. De nem csupán bosszantó, hanem egyben elgondolkodtató is, hiszen ha a tízezer dolláros árfolyam okozta lelkesedés, roham túl nagy falat volt a rendszernek, akkor mi lesz, amikor újabb rekordot, például 25 000 dollárt érünk el?

Érdekes gondolatkísérlet, hogy bár nyilvánvalóan egyenes arányban áll a bitcoin ára, és az iránta mutatkozó piaci érdeklődés, felmerül azonban, hogy megjelenik-e egyfajta exponenciális jelleg ebben az arányosságban. A tizenötezer dolláros ár bizonyára rengeteg régi-új érdeklődőt vonz majd, azonban a harmincezres jó eséllyel nem előbbi dupláját, hanem lényegesen többet jelent majd ami a friss tőke, új belépők számát illeti.

A mainstream média ingerküszöbét a tízezer dolláros ár már nagy valószínűséggel nem üti meg, hiszen az elmúlt hetek során is ezen érték körül táncoltunk. A húszezer már sokkal érdekesebb, hiszen ekkor elérjük majd a korábbi csúcsot ismét. Még magasabb szinteken pedig már egészen biztos, hogy ismét emberek tíz, netán százmilliói gondolkodnak azon, hogy belépnek erre a piacra.

Hogy fogják ezt a terhelést bírni a váltók, tőzsdék, ha a tízezernél is bemondják az unalmast?

A kérdés lehet, hogy fontosabb, mint hinnénk, hiszen az egész piac fejlődése szempontjából kulcs jelentőségű, hogy biztosított-e a könnyű hozzáférhetőség a “régiek”, és az “újoncok” számára egyaránt, főként az utóbbi kategóriának van nagy jelentősége, a beáramló új tőke ugyanis ebből a csoportból jön.

Ha nem mennek azok a szolgáltatások, amik vásárlásra adnak lehetőséget, akkor a piac sem mehet előre.

Reméljük, hogy a Binance mostani fejlesztése elejét veszi annak, hogy a következő nagy roham során bármiféle lassulás következzen be, abban is csak bízni tudunk, hogy a versenytársai követik példáját. Addig is mondd el egy komment formájában, hogy neked volt-e már lassulásból, kiesésből adódó rossz tapasztalatod valamelyik tőzsdén, vagy váltón!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img