SmartCon: hamarosan kezdődik a ChainLink által szervezett konferencia

spot_img

Magyar idő szerint ma délután 1 órától veszi kezdetét a SmartCon, a ChainLink által szervezett okos szerződés konferencia. Az esemény középpontjában a decentralizált pénzügyi szolgáltatások és azok legnevesebb képviselői fognak állni, akik közül többen is előadásokat fognak adni a témában, de emellett számos más neves meghívott is tiszteletét fogja tenni a virtuális találkozón.

A kiemelt előadók között megtalálhatjuk például a Microsoft, az IBM, a Deloitte és az Oracle blokklánc fejlesztéséért felelős vezetőit, illetve előadást fog tartani az Openlaw egyik társalapítója is. Ez utóbbi startup neve így hirtelen talán nem sokat mond számunkra, azonban annak vezetője, Aaron Wright a napokban egy izgalmas üzenetet tett közzé, amiből a hétvégén akár valami nagyobb bejelentés is kisülhet.

Az Openlaw alapvetően a jogászok és adminisztratív dolgozók számára szeretné lehetővé tenni, hogy azok a hétköznapi munkájuk során is ki tudják használni a blokkláncban és okos szerződésekben rejlő lehetőségeket. Aaron üzenete szerint sikerült integrálniuk a ChainLink rendszerét a Microsoft Office termékcsaládba, amivel akár az MS Word-ből is aktiválhatóvá válnak az okos szerződések előre meghatározott funkciói (például egy cégvezető digitális aláírásával), az ezzel kapcsolatos információk pedig akár automatikusan mentésre is kerülhetnek egy ehhez kapcsolódó Excel táblázatba.

Az irodai dolgozók ezzel lényegében úgy lehetnének részesei a blokklánc technológia alkalmazásának, hogy valójában tudomásuk se lenne róla, hiszen ők csak a hétköznapjaikban egyébként is megszokott tevékenységeiket végeznék.

Hogy ez a fejlesztés csak egy egyszerű és bárki által szabadon felhasználható ingyenes pluginként, vagy egy komolyabb, Microsofttal közös együttműködés részeként fog napvilágot látni, az akár már ezen a hétvégén kiderülhet, így érdemes lehet odafigyelni az ezzel kapcsolatos bejelentésekre.

Chainlink: partnerkapcsolat a T-Systems-szel

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img