Altcoin cölibátust fogadtak a japán kereskedők

spot_img

Miközben a világ egyes részein az emberek majd megőrülnek az altcoinokért, Japánban mintha egy egészen másfajta trend lenne kialakulóban.

A szigetországban kizárólag állami engedéllyel lehet kriptovaluta tőzsdéket üzemeltetni, melyekből eddig 23-at bocsátottak ki a helyi hatóságok. A licensszel rendelkező váltóknak időről időre jelentést kell tenniük a működésükről és nyilvánosságra kell hozniuk forgalmi adataikat, amire utoljára másfél héttel ezelőtt került sor.

A közzétett információk alapján, a japán kereskedők nagy részét mostanában már szinte csak és kizárólag a bitcoin érdekli. Az ezen a piacon egyébként rendkívül népszerűnek számító XRP korábban például 30-40% közötti részesedéssel is rendelkezett, ám ez az arány az elmúlt két év során egészen 5%-ig esett vissza. Az XRP mellett is csak három másik kriptovaluta, a MONA, az ETH és a BCH volt képes arra, hogy dőnként kicsit háttérbe szorítsák a BTC-t, ám annak dominanaciája Japánban mostanra ismét 87% fölé emelkedett.

A globális átlag tekintetében ez a szám rendkívült magasnak tekinthető. A CMC statisztikái szerint a nemzetközi bitcoin piacok részesedése az altokkal szemben jelenleg csak 58%-ra tehető.

A Bitcoin és az alt piacok nagyságának alakulása

Monacoin, a japán Doge

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img