Hiteles, de anonim adatközléssel újít a Chainlink

spot_img

Néhány órával a pénteki kezdés előtt harangoztuk be az első Chainlink által szervezett konferenciát. A Smartcon kapcsán egy lehetséges partnerkapcsolat bejelentését is megemlítettük, ám végül valami egészen másnak örülhettek azok, akik az esetleges pozitív hírekre várva bevásároltak a rendezvény előtt.

A Cornell University egyike a 8 nagy amerikai magánegyetemnek. Az elit iskolák közül talán a Harvard és a Yale neve mondhat legtöbbet az európai fülek számára, de az oktatás minősége természetesen az 1865 óta működő Cornell-en sem marad el a fenti intézményektől, amire többek között az eddig náluk tanító 59 Nóbel-díjas kutató is garanciát jelentett.

A cornelli óratorony és az egyetemi könyvtár épülete

A ChainLink vezetője, Sergey Nazarov a hétvégi eseményen jelentette be, hogy a LINK felvásárolta és a jövőben a Cornell által kidolgozott DECO névre keresztelt technológiát is beépíti a rendszerébe.

A Decentralizált Oracle szavak rövidítéséből álló kifejezés egy olyan adatszolgáltatási rendszert jelent, ami a személyes adatok védelme mellett teszi lehetővé a hiteles adatszolgáltatást. A technológia számtalan felhasználási módra kínál lehetőséget, például a személyes adatok és bankszámlakivonatok bemutatása nélkül is lehetővé teheti a felhasználók hitelképességének bizonyítását, vagy mondjuk a név és születési adatok megadása nélkül tudja megerősíteni, hogy valaki már betöltötte a 18. életévét.

“A DECO azt is lehetővé teszi, hogy bárki úgy értékesíthesse a saját adatait, hogy a folyamat során garantálni lehessen az információk hitelességét, de eközben az azokat kiszolgáltatónak se kelljen attól tartania, hogy ezt később a személyéhez kötik és esetleg visszaélnek vele.

Az adatszolgáltatás ilyen módon való kiterjesztése teljesen újszerű és univerzálisan alkalmazható okos szerződések létrehozását teszi majd lehetővé, amelyek nem csak a decentralizált pénzügyi rendszereket, de a globális kereskedelem és nagyvállalatok működését is megváltoztathatják. A DECO segítségével a növekedés következő szakaszába léphetünk.” – nyilatkozta Sergey Nazarov, a Chainlink alapítója.

Az integráció mellett a Cornell Egyetem egyik oktatója, a DECO fejlesztését felügyelő Ari Juels professzor tagja lett a Chainlink tanácsadói testületének is.

Péntek déli bejegyzésünk után, a hírek hatására a LINK árfolyama 19%-kal emelkedett, de még mindig 10%-ot meghaladó pluszban lehet, aki csak most értékesíti a tokenjeit.

Ami pedig a múlt heti bejegyzésünkben említett Chainlink – Microsoft Office integrációt illeti, a konferencián demózták annak első változatát, amiben egy okos szerződés Wordben történő aláírását és Excelben való rögzítését mutatták be az érdeklődőknek.

Ez a funkció várhatóan egy ingyenesen elérhető kiterjesztés formájában válik majd elérhetővé.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img