Yearn Finance: 90% éves hozam az Ethereumra

spot_img

Éves szinten 90%-os hozamot ígér az ethereum letétekre a Yearn Finance, az elmúlt hetekben több ezerszeres növekedést bemutató YFI token mögött álló platform. Az ETH árfolyama az indulást megelőző órákban $430-ról $488-ig emelkedett.

Az ethereum (ETH) és csomagolt ethereum (WETH) tokeneket támogató automatizált kereskedési stratégia adósság alapú, vagyis az itt letétbe helyezett tokeneket el is veszíthetik a felhasználók.

A rendszer a MakerDao-n keresztül hitelt vesz fel a befizetők ETH tokenjeire, az ezért cserébe kapott DAI-t pedig megforgatja a különböző kamatokat kínáló DeFi oldalakon, az ezeken szerzett hozamot pedig ETH tokenekben fizeti vissza a befektetőknek.

A kockázatot az ethereum árfolyama jelenti, ami ha a befizetés időpontjához képest ~50%-ot meghaladó esést szenvedne el, akkor az a MakerDao működési szabályzatának megfelelően a befizetett ethereum letétek eladásához vezetne, hogy ezek értékesítésével lehessen garantálni a hitelként kibocsátott DAI tokenek ellenértékét.

A stratégia használatához egy Yearn-höz csatlakoztatott ethereum tárcára (pl.: Metamask) van szükség. Az éppen all-time high csúcson lévő Ethereum tranzakciós díjak miatt, az induláshoz szükséges utalás jelenleg akár 50 dollárba is kerülhet.

Még sohasem volt ennyire drága az ETH és ERC20 tokenek utalása

600%-os átlaghozammal ért véget a DeFi nyár

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img