Litecoin: szeptemberi mérföldkő az anonim utalások fejlesztésében

spot_img

A Litecoin alapítván még 2019 januárjában jelentette be, hogy lépéseket kíván tenni az anonim utalások bevezetése felé. A coin alapítója szerint addig, amíg az egyes digitális érmék múltja a blokkláncon visszakövethető, nem válhat sem a bitcoinból, sem a litecoinból igazi pénz vagy értéktárolási egység.

Ezért kezdtek el dolgozni az eredetileg a Bitcoinra kitalált MimbleWimble protokoll Litecoin integrációján, ami nem csak a felhasználók kilétét rejtené el, de egy olyan újszerű blokk kezelési modell alapján működne, ami tovább gyorsítaná a Litecoin tranzakciók végrehajtáát is.

A fejlesztés vezetője a múlt hét végén tett közzé egy gyorsjelentést a munka állapotáról, ami szerint minden készen áll arra, hogy szeptember végéig elindítsák a rendszer kipróbálását lehetővé tevő nyilvános teszt hálózatot. A közelgő jó hírekre szüksége is lehet az LTC-nek, ami jelenleg egy fontos trendvonal közelében tartózkodik.

A coin a márciusi összeomlás óta eltelt időszakot javarészt csak oldalazgatással töltötte. Nem csatlakozott a kriptopiac szélesebb körű emelkedéséhez és nem sikerült elérnie az év elején elért csúcsait sem. Az unalomnak végül egy július végi rally vetett véget, ám az itt elért nyereség 90%-át a mögöttünk álló piros hét végül visszavette.

A kiindulási pont visszatesztelése alapvetően jó hír lenne a további emelkedés előtt és egy újabb kedvező lehetőséget teremthet a vásárlásra, a növekedéshez azonban a BTC együttműködésére is szükség lesz, az elmúlt napok vérfürdője után ugyanis annak egy kisebb megingása is elegendő lehet ahhoz, hogy a Litecoin bikák egy időre visszavonulót fújjanak.

Állítólag követhetővé váltak a Monero tranzakciók

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img