Négyszer gyorsabban bányássza az Ethereumot a Geforce RTX 3080

spot_img

Hivatalosan szeptember 17-én fogják piacra dobni az NVIDIA legújabb csúcstermékeit, köztük az RTX 3080 grafikus kártyát, ami nem csak a gamerek, hanem a bányászok kedvencévé is válhat, pontosabban már vált is egyes helyeken.

Noha a 3080 elvileg csak egy hét múlva lesz kapható, a kínai közösségi oldalakon már megjelentek azok a képek, amiken a helyi Ethereum bányászok által felvásárolt és üzembe helyezett darabok láthatóak.

A bejegyzések szerint az új grafikus vezérlő akár 3-4-szer is gyorsabb lehet elődjénél. Míg az RTX 2080 30-40 Mh/s sebességű bányászatra volt képes, a 3080 már 115Mh/s-el tekeri a bicajt. Amennyiben ezek az adatok valósak, az igencsak megdrágíthatja az Ampere néven is futó széria kártyáit, mert az ebben felhasznált chip-eket gyártó Samsung és TSMC gyárai már az év végéig előre eladták a teljes gyártási kapacitásukat, amiből az NVIDIA számára csak morzsák jutottak, a megvásárolható kártyák száma ezért a következő fél évben még erősen limitált lesz.

A brit és német webáruházakban már fel-felbukkanó adatlapok szerint az RTX 3080 250 000 – 300 000 forintos áron kerülhet az európai boltok polcaira.

Bitcoinért lehet visszavásárolni a feltört Call of Duty Warzone fiókokat

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img