Van a világban öt kriptopénz ATM, ami nem árul bitcoint

spot_img

Időnként beszámolunk a kriptopénz ATM-ek globális körképéről, ebben szinte mindig, most is CoinATMRadar.com siet segítségünkre. Most azonban nem csupán azt néztük meg, hogy hány ATM található az egyes országokban, hanem “megfordítottuk” a vizsgálatot, és annak jártunk utána, hogy pontosan hány olyan gép van, ami egy-egy kriptopénzt kínál. Született egy meglepő, és több kevésbé meglepő eredmény.

Bővebb bevezető helyett nézzük meg az ábrát:

Jól látszik, hogy összesen 9709 üzemelő gépből 9704 kínál bitcoint, ennek megfelelően van 5 olyan ATM, amiben nem találkozhatunk a vezető kriptopénzzel. Hogy pontosan miért, az nem derült ki, lehet, hogy ezt sosem fogjuk megtudni. Az azonban kiderült, hogy 6632 helyen kaphatunk altcoinokat, vagyis a gépek bő 65%-a kínál mást is a vezető kriptopénzen kívül.

Bezáratták a német kripto ATM-ek harmadát

Az sem meglepő, hogy a top altok, vagyis a litecoin (6463), az ether (5705), a bitcoin cash (3199) számos helyen megtalálhatóak, bár ez utóbbi már kissé elmarad az élbolytól. Talán kissé furcsa lehet az, hogy a tether mindössze 326 gépben található meg, ahogy az is némiképp váratlan, hogy az amúgy nagyon népszerű Ripple kripotpénze, az XRP csak 124 gépből vásárolható.

Magyarország kriptopénz ATM körképe

Kevés helyen érhetőek el az anonimitást középpontba állító kriptopénzek is, ezek a monero (208 helyszín), illetve a zcash (84 helyszín). De nem túl népszerű az ATM üzemeltetők körében a dogecoin sem, hiszen mindösszesen 69 olyan gép van világszerte, ami ezzel a kriptopénzzel (is) csábítja a felhasználókat.

Napi 11 új kriptopénz ATM áll szolgálatba

A kriptopénz ATM témában írott összes eddigi cikkünk itt látható, illetve arra kérünk, hogy mondd el egy komment formájában, te jártál-e már úgy, hogy nem találtál meg egy gépben egy kriptopénzt, amit használni szerettél volna!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img