Egymilliárd dollárnyi bitcoin vándorolt DeFi-be

spot_img

Ahogy érik, fejlődik, legfőképp pedig változik a piac, úgy lesz egyre összetettebb, ennek megfelelően egyre többet beszélhetünk belső folyamatokról, ahelyett, hogy a külvilágtól várnánk friss tőkét, figyelmet, egyebeket. Szép példa erre az idei DeFi aranyláz, a folyamat, amiről mi is többször beszámoltunk. Most kiderült, hogy egymilliárd dollárnyi bitcoin tokenizálódott, került át, vagyis be a különböző DeFi projektekbe, ennek fele az elmúlt 30 nap során.

Jól érzékelteti a mostani “migráció” súlyát, hogy a DeFi projektekbe került tőke mennyisége akkora, mint a teljes terület, a DeFi értéke, pontosabban az abban tárolt tőkemennyiség (TVL) alig négy hónappal ezelőtt.

A DeFi Pulse beszémolója szerint 98 300 BTC, vagyis 1,05 milliárd dollár lett a területre “öntve”, ez 12%-a a teljes DeFi piac értékének, ami jelenleg 8,57 milliárd.

DeFi projektekbe helyezett BTC mennyiség 2018. 04. és 2020. 04. között.

Június elején még csupán 4,7%-nyi bitcoin tőke állt a teljes DeFi piacban, ez mostanra 150%-os emelkedésen ment keresztül. Az egyik legnépszerűbb eszköz bitcoin elhelyezésre a különböző DeFi projektekbe a WrappedBTC (WBTC), ennek lényege, hogy letétbe helyezhetjük bitcoinunkat, cserében adott, természetesen arányos mennyiségű tokent kapunk, amit okosszerződésekben használhatunk fel.

Binance Smart Chain: 100 millió dollárral rúgják be a DeFi blokklánc motorját

Durran a lufi? 50%-ot veszítettek a DeFi tokenek a héten

A WBTC bő 56 000 bitcoint vonzott 2018 novembere óta:

Azonban ahogy arra a Cointelegraph is rámutat összefoglalójában, a fenti bitcoin mennyiség csupán 0,47%-a a bitcoin forgalomban lévő mennyiségének, így okkal számíthatunk arra, hogy a következő évek során még jelentős mennyiség áramlik különböző DeFi projektekbe.

Érdemes hozzátennünk azt is, hogy az elmúlt két hét során tapasztalt jelentős piaci korrekció nagy valószínűséggel -részben- a DeFi piacon “fújt” lufinak köszönhető, miután kidurrant, magával rántotta szinte a teljes piacot. Bár könnyen lehet, hogy törvényszerű egy-egy lufi kialakulása minden új piacon, ahogy a kidurranás, és az azt követő “járulékos kár” is.

Már a tőzsdék is megérzik a DeFi forradalmat

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img