A Binance komolyan gondolja a DeFi-t

spot_img

A CryptoQuant mérései alapján 113 millió dollárnyi új BUSD token érkezett a Binance tőzsdére az elmúlt héten. A tőzsdén tartott készlet tekintetében ezzel az USDT mögött átvette a második helyet az USDC-től a Binance stabilcoinja.

Tőzsdére érkezett stabilcoinok (kivéve USDT) (CryptoQuant)

A BUSD egy Ethereum láncon futó, ERC-20 token, amit még 2019-ben indítottak el a Paxos-szal közösen. Azóta folyamatosan növekszik az igény és azzal együtt a készlet is, egyre többen használják a coint. Ez jól látszik a volumenen is, amiben szeptember elején egy napra megelőzte az USDC-t és azóta is szorosan ott van mögötte. A lenti ábra az USDT-től eltérő stabilcoinok 24 órás volumenét mutatja.

USD stabilcoinok 24 órás volumene (kivéve USDT) – Skew

Az új kibocsátással együtt már 363 millió dollár a BUSD piaci kapitalizációja, amivel a harmadik legnagyobb a stabilcoin piacon. A Cointelegraph szerint ennek hátterében a Binance DeFi törekvései állnak.

Szeptember elsején már bemutatkozott a Binance Chain, a tőzsde egy új, okos szerződéseket is kezelő hálózata. A Binance nem titkolt célja az volt, hogy magához édesgessen létező fejlesztéseket: az okos szerződések kompatibilisek az Ethereum-on futókkal, így azokat könnyű átvinni, miközben annál gyorsabb és olcsóbb transzfereket ígér.

Binance Smart Chain: 100 millió dollárral rúgják be a DeFi blokklánc motorját

Továbbá stakelhetővé tették a BNB-t és már különböző alkalmazások is írhatóak köré, amiben letétként és kamatként is funkcionálhat a Binance natív tokenje.

Az Ethereum-nak bevitt újabb ütésként értelmezhető az is, hogy hamarosan a BUSD átköltözik az Ethereum hálózatáról a Zilliqa-ra.

A múlt héten már egy népszerűbb DeFi alkalmazás is bejelentette, hogy átvált a Binance Chain-re. A C.R.E.A.M. azt is ígéri, hogy a kamatot tudunk majd „farmolni” BNB-ben, BUSD-ben és a nagyobb kriptopénzekben.

A Binance tehát szeretné megszerezni a maga szeletét a DeFi boomból, ehhez pedig a stabilcoinjának és a hálózatának is nagy szerepe lesz a jövőben. Az USDC-nek még jelenleg helyzeti előnye van, hiszen hamarabb indult és a Coinbase áll mögötte, de a legnagyobb kriptopénz tőzsde óriási nyomást fog helyezni rá és valószínűleg átveszi az USDT mögötti második helyet a közeljövőben.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img