Az Uniswap két vállra fektette az Ethereumot

spot_img

Tegnap reggel nálunk is olvashattatok arról, hogy a legnagyobb decentralizált váltó 1000 dollárt meghaladó ajándékban részesített mindenkit, aki 2020. szeptember 1-je előtt kipróbálta a tőzsdét.

A váratlanul bejelentett akció kezdetével szinte azonnal komoly fennakadások alakultak ki az Ethereum blokkláncon. A jutalomra lecsapó több tízezer kereskedő miatt, a bányászoknak kifizetett tranzakciós költségek mértéke, az utóbbi időben átlagosnak tekinthető óránkénti 100 000 dollárról egy csapásra 900 000 dollárig emelkedett.

Az utaláshoz szükséges GAS mennyiség szintén minden korábbi csúcsot megdöntve, 700 gwei-re nőtt. Két héttel ezelőtt a 4-500 gwei-es tranzakciók még abszolút csúcstartónak és kiemelkedően drágának számítottak.

Összességében az Uniswap okosszerzősései generálták az Ethereum blokklánc napi forgalmának 35%-át. A toplistás összképbe csak a Tethernek sikerült “belerondítania”.

Az elszálló tranzakciós költségek miatt a Coinbase is bejelentette, hogy a jövőben már nem fogja átvállalni a felhasználói által végrehajtott ethereum alapú utalások díjait és azokat le fogja vonni az egyenlegükből.

Az UNI token az ingyenes osztogatás ellenére egyébként még mindig jól tartja magát. Árfolyama 24 órával az airdrop kezdete után továbbra is stabilan a 2.5 dolláros szint felett maradt. Cikkünk írásának pillanatában éppen 4 dollár körül mozog.

1000 dollárt kap mindenki, aki kipróbálta az Uniswap-et

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img