KuCoin hack: megvan a tolvaj kiléte?

spot_img

Egy hét telt el azóta, hogy a szingapúri székhelyű KuCoin kriptotőzsde elszenvedte a kriptopénzek történetének harmadik legnagyobb hekkertámadását. Az elején még 150 millió dollárra tették, mostanra viszont kiderült, hogy a támadás során nagyjából 250 millió dollárt vittek el a tőzsdéről.

KuCoin hack: nagyobb volt, mint hittük, de ez senkit sem érdekel

A legtöbb ellopott coin DeFi és ERC-20 token volt. Miután a tolvajok elkezdték szétküldeni az ellopott coinokat, a kisebb és nagyobb tőzsdék is együttműködőek voltak a KuCoin-al és befagyasztották a hozzájuk érkező összegeket.

Legutóbb a Tether és a Bitfinex 33 millió dollárnyi USDT kiutalását állította le, amikor a hekkerek pénzzé akarták tenni az ellopott tokeneket. Kissebb tőzsdékről tegnap újabb 64 millió dollárt szereztek vissza a KuCoin emberei.

Tegnap a tőzsde vezérigazgatója Johnny Lyu azzal állt elő a Twitteren, hogy elképzelhető, hogy megtalálták az elkövetőket. Azt állította, hogy meggyőző bizonyítékai vannak a tolvaj kilétét illetően, valamint bevonták a hatóságokat is.

Mára nagyjából 204 millió dollárnyi kriptopénzt sikerült befagyasztatni különböző tőzsdéknek, amik már visszakerültek vagy épp úton vannak a KuCoin-hoz.

A maradék tokeneket a tolvajok Uniswapra utalták és váltogatták őket, emiatt mostanra már nehezebben követhetőek vissza.

A KuCoin elmondása szerint a kereskedők és az ügyfelek pénze nem sérült. Miután szünetelt egyet a tőzsde működése, mostanra már működnek a be- és kiutalások. Igaz, egyelőre csak 30 coin-nál (BTC, ETH, USDT és a nagyobbak), de hamarosan a többi kriptopénz is újra elérhető lesz.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img