Velvet fork: Litecoin – Cardano együttműködés a láthatáron?

spot_img

Egy potencionális együtműködéssel kapcsolatban várja a közösség visszajelzéseit a Litecoin Alapítványt vezető David Schwartz.

A Cardano alapító Charles Hoskinson még a nyár folyamán vetette fel, hogy az ADA és az LTC csapatának együtt kellene dolgoznia, hogy lehetővé tegyék a két blokklánc közötti kommunikációt.

A háttérben azóta több egyeztetés is folyt a témáról, ami számos előnnyel járhatna a felek számára, például lehetővé tehetné a coinok közötti szabad átváltást és hogy a Litecoin is képes legyen az okos szerződések kezelésére. Az együttműködést egy se nem hard, se nem soft, hanem egy úgynevezett velvet fork tenné lehetővé

  • A hard forkok általában olyan radikális változások bevezetésével jönnek létre, ahol blokklánc kettéválik és a bányászoknak kell eldönteniük, hogy melyik verziót támogatják a továbbiakban. Ha ezt megtették, a megfelelő kliens telepítésével mindannyiuknak el kell fogadniuk az adott lánc szabályait.
  • A soft forkok kisebb szoftver frissítések, amik után továbbra is a régi lánc marad aktív. Ezeknél az is elég, ha csak a bányászok többsége frissíti a kliensét és a túlerejével betartatja az új szabályokat.
  • A velvet fork senkire nézve sem lenne kötelező érvényű, hanem úgy vezetnék be, hogy azok a bányászok, akik nem szeretnének résztvenni a Cardano-val közös munkában, továbbra is problémák nélkül kiszolgálhassák a Litecoin blokkláncát.

Bár a Litecoin és a Cardano együttműködését az első hozzászólások alapján a legtöbben támogatnák, olyan kommentelő is akadt, aki szerint a Litecoinnak nem kellene összebútoroznia a Cardanoval, mert önmagában is jól működik, képes arra amire létrehozták és ezért függetlennek kellene maradnia. Ennek az érvelésnek némiképp ellentmond, hogy az LTC privát utalásait is egy másik kriptovaluta, a MimbleWimble alapjaira épülő fejlesztés teheti nemsokára lehetővé.

Litecoin: szeptemberi mérföldkő az anonim utalások fejlesztésében

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img