G7: nem jelenhet meg a Libra ellenőrizetlenül

spot_img

A világ legnagyobb gazdaságainak tömörülése, a G7 egy közös nyilatkozat vázlatában arra utalt, hogy ellenzik a Libra és más globális stabilcoinok megjelenését.

Az Egyesült Államok, Kanada, Japán, Németország, Franciaország, Olaszország és az Egyesült Királyság államfői és azok pénzügyminiszterei azt írták, hogy akadályozni fogják a globális stabilcoinoknak piacra dobását. Teszik ezt mindaddig, amíg azok alá nem vetik magukat az ellenőrzést gyakorló hatóságoknak. A nyilatkozat apropóját főleg a Libra, a Facebook által életre hívott virtuális valuta adta.

A közös nyilatkozat vázlatából:

A G7 továbbra is tartja az álláspontját arról, hogy egyetlen globális stabilcoin projekt sem kezdheti meg a működését addig, amíg azok nem felelnek meg a létező követelményeknek és a szabályozásoknak.

A G7 vázlat arról is említést tett, hogy a ransomware támadások mekkora kockázatot jelentenek, akár az alapvető működésre is, nem beszélve a rendszer biztonságáról.

A hét ország képviselői tavaly készített állásfoglalásukban is arról beszéltek, hogy a globális pénzügyi rendszert veszélyeztetik a stabilcoinok. Áprilisban a G20-ak egy 10 pontból álló ajánlást bocsátottak ki, amiben nagyvonalakban felvázolták, hogy milyen törvényi garanciákat kéne teljesíteniük a stabilcoinoknak.

A nagyobb európai országok régebb óta egyenként is ugyanezen az állásponton voltak és most a globális G7 is ezt az irányt vette fel.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img