Így örülnek a gyerekek az ajándék Bitcoinnak

spot_img

Miközben az idősebb korosztályok tagjainak még csak homályos elképzelései vannak arról, hogy mi is lehet az a Bitcoin, a fiatalabbak között már vannak, akik majd megőrülnek érte. Legalábbis erre enged következtetni egy közösségi oldalakra feltöltött halloweeni videó.

A Halloween egy főleg angolszász országokra jellemző ünnep. A hagyomány szerint a nálunk Mindenszentek éjszakájaként ismert órákban a szellemek visszatérnek a túlvilágról, ezért az emberek különböző maskarákat öltenek magukra, hogy megzavarják a holtakat és elkerüljék, hogy azok az élőkbe költözzenek. A pogány eredetű népszokás mára egy vidám, bolondozással és tök lámpás faragással egybekötött mulatsággá vált, aminek egyik jellegzetessége a jelmezes kéregetés. A gyerekek ilyenkor álarcokat öltenek magukra és ártó szellemnek kiadva magukat bekopognak mindenhová, hogy édességet csaljanak ki a felnőttektől.

Az utcákat ellepő gyerekhad ellen sokan úgy próbálnak meg védekezni, hogy egy kis dobozban édességeket helyeznek el a bejárat közelében, így az arra járó “lidércek” ezekből válogatva megkímélik őket az egyébként egész éjszakán át fenyegető csengőfrásztól.

Egy Bitcoin iránt elkötelezett apuka tette közzé azokat a felvételeket, amiken az látható, ahogy néhány gyerkőc rábukkan arra a 2 Bitcoin utalványra, amiket a háza elé kirakott édességes dobozokba rejtett el. Az első szerencsés kissrác láthatóan nincs meglepődve azon amit talál,  tisztában van azzal, hogy értékes dologra bukkant. Ezt követően kiabálni kezd örömében, társai közül pedig többen is csalódottan veszik tudomásul, hogy nekik már nem jutott a kriptopénzből.

Később egy másik felvétel is előkerült az éjszakáról. Ebből kiderül, hogy a környéken híre ment a Bitcoinos doboznak, így egy másik, ezúttal kislányokból álló csapat már egyenesen a bitcoin megszerzése miatt kereste fel ugyanazt a házat. Miután kiderül, hogy már nincs semmi a dobozban szomorúak lesznek, ám ezt látva kijön az ott élő anyuka kijön és átad nekik is néhány utalványt. Eközben az egyik gyerekeket kísérő szülővel is vált néhány szót, aki megkérdezi tőle, hogy ennek a Bitcoinnak egyébként van-e valami értéke, amire természetesen azt a választ kapja, hogy igen van.

Az első videó elején egy fekete Rise wallet card látható, ami 100 dollár értékű Bitcoin beváltására jogosítja fel tulajdonosait, jelen esetben a szerencsés gyerekeket.

Ehhez hasonló kártyákkal lépett tavaly a hazai piacra a BlockChange is, ami az ország több pontján elérhető ATM automatái mellett, a Bitcoint Karácsonyra akció keretében kínált lehetőséget az utalványok megvételére. Arról egyelőre nincsenek információink, hogy idén is terveznek-e ilyen akciót.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img