Tron: visszavert támadás és lemásolt ChainLink

spot_img

Hétfőre virradóra támadást hajtottak végre a Tron blokklánca ellen, ami ennek következtében 3 órára leállt. Az elkövetők egy rutin karbantartás során szereztek hozzáférést a Tron okos szerződéséhez és próbáltak meg rosszindulatú tranzakciókat végrehajtani.

“A blokkláncon tárolt adatok sértetlenek maradtak, a felhasználók értékei nem kerültek veszélybe.” – nyugtatta meg a TRX tulajdonosokat a Tron vezetője.

https://twitter.com/justinsuntron/status/1323168138330992641?s=20

Habár a blokklánca elleni első komolyabb támadást sikerült kivédenie, a kritikák elöl már nehezebb elbújnia Justin Sunnak, amikből  a napokban is kijutott neki egy sokak által megkérdőjelezett projekt elindítása után.

Lassan 3 éve, hogy a Tron whitepaperéről kiderült, hogy más platformok technikai leírásaiból lett összeollózva. Az eset  sokakban felkeltette a gyanút, hogy a projekt mögött álló csapat vajon megfelelő képzettséggel rendelkezik-e, ha már az induláshoz is ilyen megkérdőjelezhető módszerekre volt szüksége.

A hétvégén aztán ismét plágium vádakkal illették a Tron vezetőjét, miután elindult a részben róla elnevezett Chainlink koppintás, a JustLink. Ennek lényege papíron az lenne, hogy a Tron blokkláncon futó kriptopénzek adatait egy központi adatfolyamon elérhetővé tegye és ezáltal összekapcsolja a decentralizált tőzsdéket és a különböző hitelező oldalakat, egységesítse a stabil coin átváltási rátákat, stb..

Azonban mint kiderült, a JustLink-et egy az egyben a Chainlink kódjának lemásolásával hozták létre, lényegében csak annyi módosítással, hogy kitörölték belőle az eredetire utaló hivatkozásokat.

Sun tehát továbbra is a korábban már bevált módszereivel haladhat előre. Hogy miért ezt az utat választhatta, arra egy korábban írt cikkünkben próbáltunk meg választ találni.

Ha forintért szeretnél kriptopénzt vásárolni, látogass el a CoinCash oldalára. >>

Justin Sun: PR, Tron, marketing

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img