A bitcoin most kevésbé volatilis mint a NASDAQ, S&P500, Dow Jones, Apple

spot_img

A kriptopénzek kapcsán vissza-visszatérő kritika a nagymértékű volatilitás, vagyis az árfolyamok sérülékenysége. A területre ferde szemmel nézők is előszeretettel hangoztatják, hogy a fizető- és a befektetési eszköz forgatókönyv is nehézkessé válik ha ilyen mértékű árfolyammozgások történnek, most azonban úgy tűnik, hogy a bitcoin nyugodt állóvíz, legalábbis más, mainstream eszközökhöz képest.

A bitcoin befektetéseivel elhíresült nagyvállalat, a Microstrategy háza tájáról, egészen pontosan annak első emberétől, Michael Saylortól hangzott el a címben is olvasható kijelentés, és valóban, kisebb volt a volatilitása a legismertebb kriptopénznek az elmúlt órák, napok során, mint számos meghatározó papírnak.

Két hónap alatt 100 millió dolláros profitban a Bitcoinba fektető vállalat

De az olyan részvények, mint az Microsoft és az Apple mellett még a vezető nemesfémek árfolyamainál is kevésbé volt sérülékeny a bitcoin Saylor beszámolója szerint. A tanulság mindebből a cégvezér szerint az, hogy a bitcoin támogatóinak nem kell többet magyarázkodniuk a jelentős kilengések miatt ami az árfolyamot illeti.

Bitcoinra váltotta 250 millió dolláros készpénztartalékát egy Nasdaq-on jegyzett vállalat

Mindeközben, és részben talán éppen ezért látszik egyfajta pálfordulás is a klasszikus pénzvilág nagy öregjeitől, egyre többen vannak, akik legjobb esetben is csak finomabban fogalmaznak már a digitális eszköz kapcsán, sokan pedig már be is fektettek. Hogy ez minek köszönhető, az nagy kérdés, de van néhány tippünk.

Az első, és legfontosabb a pénznyomtatás, ahogy mondani szokták a vak is látja, hogy ez inflációhoz fog vezetni, az évtizedek óta a piacon lévő guruk meg különösképp jól tudják, hogy mit hozhatnak a következő évek.

Persze ez önmagában még nem tenné kellően vonzóvá Satshi alkotását, fontos szempont az is, hogy már tíz éve van velünk, felépült némi reputáció, brand, kevésbé ismeretlen és vadregányes a bitcoin gondolata, mint egykor. Mindezeken túl van egyfajta csordaszellem is az intézményi befektetők és nagyvállalatok között, “ha ő is, akkor én is” jelleggel követik egymást, méghozzá egyre többen.

Az egyik első fecske volt a legendás befektető, Paul Tudor Jones, majd sorban jöttek a többiek, a mai friss híreink között is beszámolunk arról, hogy az érdeklődés bizony nő:

JP Morgan: a Bitcoin iránti érdeklődés növekszik, az aranyé stagnál

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img