30 000? 65 000? Ezer milliárdos market cap?

spot_img

Az árfolyamjóslatokkal felelős újságíró mindig óvatosan bánik, több okból is. Egyrészt azért, mert egy szép kövér számot mondani bárki tud, hozzáilleszteni némi logikus(nak ható) magyarázatot pedig szintén nem túl megerőltető. Másrészt pedig azért, mert legfeljebb a technikai elemzésen alapuló predikcióknak van értelme, másnak nem igazán. Ennek ellenére a mostani bull run során egyre többen, egyre vadabb jóslatokkal állnak elő, ezeket mutatjuk most be.

Mike Novogratz: 65 000

A Galaxy Digital kripropénzekre specializálódott befektetési alapja rendkívüli optimista szokás szerint, nem véletlenül. Hiszen a cég egészének azon áll vagy bukik a jövője, hogy a kriptopénzek piaca valóban olyan sikeres lesz-e, mint sokan remélik, a (kényszerű) optimizmus meg is látszik a nyilatkozataikon. A cég első embere, a mainstream befektetőből kriptopénz fanatikussá lett Novogratz 65 000 dolláros árfolyamot jósol, amit persze előbb megelőz majd a 20 000 dolláros korábbi csúcs ismételt elérése.

Alan Masters: 30 000 

Az elemző részletes, Trading View elemzéssel is alátámasztott véleménye itt látható, ő bizonyos abban, hogy jövő májusig elérjük a 30 000 dolláros értéket, ez 10 000 dollárral magasabb, mint a korábbi csúcs.

Tom Fitzpatrick: 318 000

A Citibank elemzője magasra tette a lécet, úgy látja, hogy 2021 decemberéig bőven 300 000 dollár fölé jutunk, az alábbi tweetben egy -hevenyészett- technikai elemzés is megjelenik:

A Citibank ügyvezető igazgatója szerint a Bitcoin árfolyama jövő karácsonyig 300 000 dollár fölé fog emelkedni

Mike McGlone: ezer milliárdos tőkeérték

A Bloomberg elemzője is ambíciózus, ő úgy látja, hogy a 20 000 dolláros érték még csupán óvatos próbálkozás lesz, hiszen meg sem állunk az ezer milliárdos tőkeértékig. A trillió mást jelent az angolszász területeket, mint a magyarban, nálunk -és sok más kultúrában is- milliárdszor milliárd az értelmezése, az USA-ban viszont ezer milliárd a “trillion” szó elfogadott jelentése.

Ennél a jóslatnál érdemes megállnunk és elvégezni egy gyors számítást, hogy megkapjuk a BTC árfolyamát. 1 000 000 000 000 / 21 000 000 = 47619,0476. Vagyis közel ötvenezer dolláros árra számíthatunk, amennyiben teljesül ez a jóslat.

Ha robbanunk, akkor miért?

Érdemes áttekintenünk a várható -csillagászati- emelkedés okait, röviden ezekről lehet szó:

  • A piac érik, már 10 éve van velünk a bitcoin, mostanra juthatunk el a mainstream elterjedéshez, ez annak ellenére is igaz lehet, hogy a keresések száma a bitcoin kulcsszóra stagnál.
  • Az előző pont kapcsán felmerül egy fontos kérdés:

Ha ilyen jól teljesít a bitcoin tömeges érdeklődés nélkül, akkor mi lesz, ha a tömeges érdeklődés is megjelenik?

  • Az intézményi befektetők belépnek, ez is olyasmi, amire régóta várunk, most úgy tűnik, hogy fokozatosan ugyan, de megtörténik.
  • A PayPal sokat segíthet abban, hogy a tömeges beszállás megtörténjen, erről a fejleményről több ízben is beszámoltunk.
  • A pénznyomtatás tovább erodálja a klasszikus pénzrendszerekbe vetett bizalmat, a világ alternatívát keres.
  • Az arany nem tűnik -kellően- jó alternatívának sokak szemében, hiszen a bitcoinnal szemben nem véges a mennyisége, persze nem is “végtelen”, mint a fiat pénzek esetében.

Mi így látjuk, de fontos számunkra a te véleményed is, mondd el egy komment formájában, hogy szerinted meddig juthat el a bitcoin árfolyama a következő 2-3 év során, és miért!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img