Néhány nap alatt összejött a Bitcoin vásárlásra szánt 650 millió dollár

spot_img

Kedden olvashattatok arról, hogy egy amerikai vállalat kötvénykibocsátással próbálja meg finanszírozni 400 millió dollárosra tervezett Bitcoin vásárlását. A már eleve jelentős BTC kitettséggel rendelkező Microstrategy konstrukcióját végül annyira vonzónak találták a befektetők, hogy péntekre a tervezett összeg másfélszeresét sikerült összegyűjteni.

A cég igazgatója tegnap jelentette be, hogy 650 milliós bevétellel zárult az akciójuk, amit hamarosan bitcoin vásárlásra fognak fordítani. Ez az első olyan eset, amikor “egy bálna” előre tájékoztatja a kriptopiac szereplőit arról, hogy ilyen nagyságrendű befektetést készül végrehajtani.

A Microstrategy augusztus óta már 475 millió dollár értékű bitcoint vásárolt magának. A cég igazgatója egy interjúban elárulta, hogy a befektetéseiket a Coinbase-en keresztül hajtották végre és az első 250 millió dolláros ügylet végrehajtásához 5 napra volt szükségük. Mivel egy ilyen nagyságrendű egyszeri vásárlás nagy kilengést okozott volna az árfolyamok alakulásában, egy erre programozott kereskedési robot ezernyi apró tranzakcióval vásárolta föl az ezidőtájt mások által értékesített BTC-ket. A vállalat átlagos belépő ára a 11 000 dolláros régióban mozgott.

Tegnap az Egyesült Államok egyik legnagyobb biztosító társasága is bejelentette, hogy hasonló nagyságrendben vásárolt bitcoint magának.

MassMutual: 100 millió dollárért vásárolt bitcoint az egyik legnagyobb amerikai biztosító

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img