Sajtóértesülések szerint már ma megismerhetjük az amerikai wallet törvényt

spot_img

Amint arról hétfőn már beszámoltunk, iparági értesülések szerint ezen a héten tervezhetik bemutatni azt az amerikai törvényjavaslatot, ami arra kötelezné a kriptopénzeket kezelő szolgáltatókat, hogy kizárólag csak ügyfélazonosítással regisztrált wallet címekre hajtsanak végre tranzakciókat.

Ezeket az értesüléseket erősítette meg a Blocknak egy neve elhallgatását kérő belső ember, aki szerint akár már ma, pénteken is bemutatásra kerülhet az új jogszabályt. Mint elmondta, jelenleg a szöveg végső letisztázása zajlik, arról azonban nem rendelkezett információkkal, hogy ez végül csak egy megvitatásra szánt javaslat, vagy azonnal életbe lépő határozatként lát-e majd napvilágot.

Ami a szöveg tartalmát illeti, a szolgáltatókat egy úgynevezett tranzakciós jelentés kitöltésére köteleznék, amiben szerepelnie kellene a regisztrált ügyfelek nevei mellé rendelt wallet címeknek és azokkal kapcsolatos tranzakciós adatoknak. Ami könnyítés lehet az eredeti tervekhez képest, hogy ezt a nyilvántartást csak bizonyos összeghatárok feletti utalások esetében kellene vezetni, kisebb tranzakcióknál viszont nem. A hagyományos pénzügyi életben ezt a limitet napi 10 000 dollár érékhatárban határozták meg, de hogy ugyanez lesz-e érvényes a kripto pénzek tekintetében is, az szintén csak a véglegesített változatból fog kiderülni.

A Block által megkérdezett szakértők szerint nem kizárt, hogy az új szabály bejelentése negatív hatással lesz a bitcoin árfolyamára, de úgy vélik, ez csak átmeneti lesz.

“Rengeteg olyan befektető figyel a partvonalról, akik kimaradtak a mostani emelkedésből. Ezek a szereplők csak az alkalomra válnak, hogy beszálhassanak. A korrekciókat valószínűleg ők fogják felvásárolni.”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img