BlackRock: bitcoin kitettséget szerezne a világ legnagyobb vagyonkezelője

spot_img

Bitcoin befektetésre készülhet a BlackRock, derült ki a pénzügyi óriás által jegyzett hivatalos iratokból. A világ legnagyobb vagyonkezelőjeként nyilvántartott cég az amerikai tőzsdefelügyeletnek jelezte ezzel kapcsolatos szándékát.

A 7800 milliárd dollár felett őrködő BlackRock két általa kezelt befektetési alapban venné számításba, hogy azokkal bitcoin kitettséget szerezzen magának. Mind a két esetben határidős szerződésekről, tehát nem konkrét bitcoinokról, hanem az azok értékét lekövető eszközökről lenne szó. Habár ez egy fokkal elmarad a Microstrategy egymilliárd dolláros fizikai bitcoin vásárlása által mutatott érdeklődéstől, az hogy a világ egyik legnagyobb pénzintézete már befektetésre alkalmasnak tartja a BTC-t, óriási előrelépést jelent az iparág számára.

Míg korábban a karrierjét kockáztatta az a pénzügyi tanácsadó, aki bitcoin vásárlásra ösztönözte az ügyfeleit, a legnagyobb név belépése után már teljesen hétköznapinak fognak számítani az ilyen típusú ajánlatok.

Nemrégiben a BlackRock vezetője és technikai igazgatója is úgy nyilatkozott, hogy a bitcoinnak már minden esélye megvan arra, hogy nemzetközileg elismert befektetési eszközzé váljon és a befektetési portfóliókban akár át is vegye az arany szerepét.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img