180 millió forint egy cicás gif-ért, 30 millió egy LeBron zsákolásért

spot_img

Valaki 300 ethereumot, vagyis közel 600 000 dollárt fizetett ki a híres Nyan Cat gif-ért.


A 10. születésnapját üneplő mém alkotója egy ethereum tokenhez rendelte hozzá a felújított animáció tulajdonjogát, amit néhány nappal ezelőtt árverezett el.

Az elmúlt hetekben már több alkalommal is olvashattatok arról, hogy egy új trend látszik kibontakozódni a digitális műalkotások piacán, melyben elképzelhetetlennek tűnő összegekért cserélnek gazdát az úgynevezett NFT tokenekhez hozzárendelt képek. Az NFT egy olyan lemásolhatatlan és egyedi digitális token, ami a blokklánc technológia segítségével, megmásíthatatlan módon rögzíti a hozzárendelt tárgy tulajdonjogát és az abban bekövetkező változásokat.

Tűnjön bármennyire is néhány ütődött újgazdag hóbortjának, az érdeklődést látva a világ egyik legismertebb aukciós háza, a Christie’s is bejelentette, hogy NFT árverést szervez.

Az online eseményen egy művész (Beeple) ‘Hétköznapok: Az első 5000 nap” című kollekciója kerül árverésre, ami 5000 olyan képet tartalmaz, amit az alkotó az elmúlt 13 év során készített el (minden nap egyet). Az aukció kikiáltási ára 100 dollár lesz, ugyanakkor Beeple korábbi, hasonlóan digitális NFT alkotása 3.5 millió dollárért kelt el.

Hétköznapok: Az első 5000 nap

A hétvégén a Forbes is arról tett közzé beszámolót, hogy néhány nap alatt 33 000-en regisztráltak az NBA Top Shots platformra, ahol hivatalos NBA licenszel rendelkező videóklippek NFT-khez kötött tulajdonjogait lehet megvásárolni. A rajongók egy hét alatt több mint 50 millió dollárt költöttek el.az oldalon, egy LeBron Jamesről készül felvétel például 100 000 dollárért kelt el.

“Olyan ez, mint gyerekkorunk gyűjtögetős sport kártyái, csak sokkal gyorsabb és jobb. Ez a jövő. A technológia lehetőséget teremt arra, hogy a sportolók pénzzé tehessék karrierjük legszebb pillanatait és ezzel egy időben közelebb kerülhessenek a rajongóikhoz is.Tudom hogy sokan azt hiszik, hogy ugyanezeket a klippeket ingyen is megnézhetik egy internetes videómegosztón is, és emiatt semmi értelme az egésznek, de ez a gyűjtők szemében még nem befolyásolja az eredeti klippek értékét, mint ahogy a Mona Lisa értékét sem befolyásolják a róla készített fotók és másolatok.”

Ha szeretnél még több hírrel és elemzéssel találkozni, kövess minket a YouTube-on és a Discordon is.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img