Citi: a bitcoin a mainstream elterjedés fordulópontjához érkezett

spot_img

A bitcoin árfolyama hétfőn 44 000 dollárról egészen 50 000 dollárig emelkedett. A bomba formához a tegnap érkező pozitív hírek kavalkádja is kedvező hátteret biztosított.

Hétfőn jelent meg a Citibank 108 oldalas elemzése, ami szerint ‘a bitcoin a mainstream elterjedés fordulópontjához érkezett’ és 2028-ra a nemzetközi kereskedelem első számú fizetőeszközévé válhat.

“Egyetlen állami, vagy más szervezet sem képes elinflálni a rendelkezésre álló bitcoin mennyiséget, ami teljesen független fizetőeszközzé teheti azt, mentessé bármféle politikai kockázattól.”

A Goldman Sachs is bejelentette, hogy a jövő héten elindítja a saját bitcoin kereskedő szolgáltatását, a MicroStrategy pedig további 15 millió dollár értékű bitcoint vásárolt a múlt heti, eredetileg 600 millió dollárra tervezett, de végül 1.05 milliárd dollár értékben végrehajtott tranzakciója után.

A vállalat csak tavaly augusztusban kezdett a bitcoinok felhalmozásába, de jelenleg már 90 859 BTC-vel (~2.18 milliárd dollár) rendelkezik. Átlagos beszálló áruk még a mostani, 45-50 000-es régióban végrehajtott vásárlásaik után is csak 24 000 dollár környékén alakul.

Tegnap a 4900 milliárd dollár felett őrködő Fidelity vagyonkezelő alap befektetési igazgatója is megosztotta a bitcoinnal kapcsolatos gondolatait. Elemzését az alábbi mondattal zárta:

“Nem az a kérdés, hogy igen, vagy nem, hanem hogy mennyit.”

A Google Finance pénzügyi hírei között mostantól már kiemelten is meg fognak jelenni a BTC, ETH, LTC és BCH árfolyamai. Ennek alighanem köze lehet ahhoz, hogy egyre többen keresnek rá a kriptovaluták neveire. A Google Trends szerint a bitcoin után például már az ethereum is több embert érdekel, mint az SP500 és a Nasdaq indexek aktuális helyzete.

És még a Twitterről is kiderült, hogy 1.25 milliárd dollár értékű szabad piaci hitel felvételére készül. Mivel a Microstrategy korábban már két esetben is ugyanilyen konstrukcióval vásárolt magának BTC-t, sokan arra kezdtek spekulálni, hogy a közösségi oldal is valami hasonlóra készülhet. Ez azonban egyelőre még csak feltételezés. A Twitter igazgatója viszont ugyanaz a Jack Dorsey, aki a Square-t is vezeti, ami az Egyesült Államok legnépszerűbb mobilos pénzügyi alkalmazásának a fejlesztője és ami a múlt héten jelentette be, hogy készpénz tartalékainak 5%-át (178 millió dollárt) bitcoinba fektette.

Mindez tehát kedvező hatással volt a bitcoin árfolyamára, ami néhány óra alatt keresztül is vágtatott azon a 46 000 – 48 000 dolláros régión, ahol néhány napja még nagyot csatáztak egymással a kereskedők.

Ez az a zóna, amit egy újabb korrekció során megtartva bízhatnánk a további emelkedésben, elvesztésével azonban ismét napirendre kerülhet, hogy visszatérjünk a 39 000 – 42 000-es sávba, aminek lehetőségére egy magasabb időtávon megfigyelhető összefüggés is rámutat, Erre a tegnap reggeli bejegyzésünkben hívtuk fel a figyelmet.

Ha szeretnél még több hírrel és elemzéssel találkozni, kövess minket a YouTube-on és a Discordon is.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img