Tankokkal a Binance ellen

Megosztom

Tavaly nyár óta rendkívül népszerűvé váltak az Ethereumon futó DeFi alkalmazások, amelyek próbára is tették a hálózat teljesítőképességét. Az egekbe szökő tranzakciós díjak miatt egyre többen pártoltak át a más platformokon futó decentralizált tőzsdékre és hitelező oldalakra, aminek nagy nyertese a Binance saját blokklánca, a Smart Chain lett.

A BSC lényegében maga sem más, mint egy Ethereum fork, ami azért tudja gyorsabban és olcsóbban végrehajtani a tranzakciókat, mert egy sokkal centralizáltabb rendszerben, több száz vagy ezer helyett, csak 21 validáló node segítségével dolgozza fel az utalásokat. Ezt több Ethereum hívő is felrótta a feltörekvőben lévő blokklánc mögött álló Binance igazgatójának, aki a nyilatkozataiban elismerte: ők az olcsó tranzakciók biztosítására és nem a teljes decentralizációra törekednek. Ugyanakkor azt is kiemelte, hogy ettől függetlenül a BSC nem egy központosított rendszer és a Binance sem tud önkényesen belenyúlni az azon végrehajtott utalásokba.

Hogy próbára tegyék CZ állításait, ismeretlen fejlesztők egy olyan tokent hoztak létre a BSC blokkláncon, ami a kínai hátterű tőzsde számára akár kellemetlenné is válhat. A kriptovalutát ‘Tienanmen tankjai’ néven jegyezték be, utalva ezzel az ország történelmének egyik meghatározó eseményére, aminek nyomait a kínai cenzorok az internet minden létező szegletéből igyekeznek kitörölni.

A teszt célja az lehetett, hogy a token eltávolítására kényszerítsék a Binance-et, ezzel bizonyítva, hogy a BSC egy centralizált blokkláncként működik. Habár az akció elsőre nevetségesnek tűnhet, a legnagyobb ethereum blokklánc explorer, az Etherscan oldalát azért tették elérhetetlenné Kínában, mert valaki egy fentihez hasonló, a jelenlegi rendszert bíráló üzenetet rögzített egy ethereum blokkban.

A Binance igazgatója a történtek kapcsán elmondta, hogy nincs hatalmuk a tankos tokenek eltávolítására, emellett pedig azt is megjegyezte, hogy bár sokan az Ethereum riválisának tartják a Binance-et, annak igazából csak egyetlen nagy ellenfele van, mégpedig saját maga. Az Ethereum szerinte akkorára nőtt, hogyha nem talál megoldást a skálázódással kapcsolatos problémáira, akkor elhagyhatják a felhasználói, így végül a saját súlya alatt omolhat majd össze.

“Az Ethereum adta nekünk az okos szerződéseket, az ICO-kat, a DeFi-t és az NFT-ket. Az érdeklődés ezek iránt exponenciálisan nőtt, az Ethereum teljesítőképessége azonban nem. Ez a késlekedés lehet az Ethereum igazi gyilkosa.”

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel