A Bitcoin a múlt, a Safemoon a jövő

spot_img

Az elmúlt hét ikonikus 4/20 dátumának köszönhetően kirobbanó formát nyújtottak a mém coinok. A Doge mellett számtalan másik kutyáról, vagy egyéb állatról elnevezett kriptovaluta jutott el holdig, de a legnagyobb figyelmet kétségkívül a Safemoon néven futó token kapta.

A néhány hete létrehozott Safemoon egy igen egyszerű sémára épül. A tartást, vagyis a hodlereket kívánja jutalmazni, méghozzá úgy, hogy minden egyes vele végrehajtott tranzakciót egy 10%-os levonással adóztat meg. Ennek a 10%-nak a fele, tehát 5% a Safemoon tulajdonosok között kerül szétosztásra, míg a másik 5%-ot a fejlesztők a további terjeszkedésre és az árfolyam mesterséges szinten tartására tudják felhasználni.

A probléma éppen ez, vagyis hogy a Safemoon egyetlen célja az árfolyam manipuláció. A whitepaper kizárólag arra fókuszál, hogy hogyan lehet pénzt keresni a token birtoklásával, ami az elmúlt évek kriptós átverései alapján sohasem bíztató előjel.

A Safemoon bár kreatív módon, de a klasszikus piramisjáték sémára épül, ahol az újonnan belépők termelik meg a régi tagok profitját. Ha az érdeklődés alábbhagy és csökkennek a tranzakciószámok, az 5%-os jutalmak is visszaesnek, így az emberek a stagnálást látva könnyen ráunhatnak a Safemoon-ra és a tokenjeiket eladva érdekesebb befektetési lehetőség után nézhetnek. Márpedig a Safemoon befektetői bázisát elsősorban éppen a mindent azonnal akaró, tizen- és huszonéves TikTok generáció tagjai alkotják. Az elmúlt hetekben ezen a közösségi oldalon kezdtek el viharos gyorsasággal terjedni a “néhány tíz dollárból te is milliomos lehetsz” típusú Safemoon videók, ami végül az árfolyam robbanásszerű növekedéséhez vezetett.

A Bitcoin a múlt, a Safemoon a jövő – állítja a videón látható Safemoon promóter, míg az alatta lévő már egyenesen milliárdossá is vált belőle.

A virális marketing kampánynak köszönhetően a Safemoon árfolyama néhány nap alatt megtízszereződött, ám ezt követően villámgyorsan össze is omlott.

Hogy képes lehet-e innen felállni és tovább emelkedni a Safemoon? Ha a fejlesztők képesek további ígéretekkel fenntartani a tömegek érdeklődését, akkor ideig-óráig talán igen, de erre alapozni egy befektetést olyan, mintha egy lottó szelvényre tennénk fel a megtakarításainkat. Mi azt javasoljuk, hogy mindenki tartsa távol magát a Safemoon-hoz hasonló, garantált meggazdagodást ígérő kriptovalutáktól.

További hírek és elemzések a Discord csatornánkon és a YouTube-on is.

Binance Earn: útmutató a kamatozó kriptopénz szolgáltatásokhoz

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img