NFT piactér a Binance-től

spot_img

Júniusban indulhat el a Binance saját NFT kereskedésre lehetőséget adó platformja, derült ki a tőzsde tegnapi közleményéből.

A Binance két különböző piactér indítását tervezi, melyek közül az egyiken bárki áruba bocsáthatja majd a birtokában lévő NFT tokeneket. A másik platform különböző prémium szolgáltatások szolgáltatására alkalmas felületként fog funkcionálni, ahol lehetőség lesz kiállítások szervezésére és promótált aukciók elindítására.

A hagyományos piactéren 1+1%-os jutalék megfizetése mellett folyhat majd a kereskedés, aminek az egyik felét a tőzsde, a másikat viszont mindig az NFT eredeti alkotója fogja megkapni, aki így akár évekkel később is részedhet abból, ha kelendővé válnak az általa készített alkotások. A prémium piactéren történő megjelenés díja ennél jóval magasabb lesz, a Binance minden itt szerzett bevétel után 10%-os részesedést fog levonni az alkotóktól.

Habár a tőzsde az ezt beharangozó anyagaiban már el is kezdte reklámozni az NFT aloldalra mutató linket, az a cikk írásának pillanatában még csak egy teljesen szétesett, vázlatszerű szerkezetként jelenik meg.

Habár részemről ez maximálisan csak egy spekuláció, de a platform indulásának kapcsán talán nem lehet nagy hülyeség beszerezni egyet a Binance által az elmúlt évek során kibocsátott NFT-kből. A tőzsde korábban több játék és promóció során is osztogatott ilyen tokeneket, melyek közül sok elérhető a különböző aukciós oldalak (pl.: Opensea) egyikén. Hangsúlyozom, hogy erre eddig semmilyen módon nem utaltak, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy az ezeket birtokló tárcák később valamilyen kedvezményben, bónuszban vagy más megkülönböztetésben részesüljenek az NFT piactérrel való interakció során.

A jelenleg legolcsóbbnak számító, 2020-as újév alkalmából kibocsátott tokenek ára ~13 dollár + tranzakciós költség.

Az NFT tokenek 2021 elején váltak igazán népszerűvé, amit több mainstream brand, többek között az NBA is megpróbált meglovagolni.

Egy digitális kép lett minden idők harmadik legdrágább műalkotása

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img