Újabb szög a Tether FUD koporsójába

spot_img

Habár egy stabil coin tőzsdei felvétele aligha hozhatja lázba az emberek többségét, mégis említést érdemel az a mai bejelentés, ami szerint a Coinbase-en is hozzáférhetővé vált a Tether, vagyis az oldal felhasználói mostantól kezdve akár már közvetlenül is fiat pénzre válthatják, vagy meg is vásárolhatják a minden nagyobb kripto tőzsde által támogatott (ERC20) USDT-t.

A döntés már csak azért is bír hírértékkel, mert az elmúlt évek során számtalan kritika és bírálat érte a Tether-t, hogy az nem rendelkezik az általa kibocsátott stabil coinok értékét garantáló banki letétekkel. Az ezzel kapcsolatos kételyeket ugyanakkor egyre több bejelentés látszik megcáfolni.

Idén februárban a New York-i ügyészség jelentette ki, hogy ők hosszú nyomozati munka után sem találtak szabálytalanságokat a cég működésével kapcsolatban. Ezt egy független könyvvizsgálati jelentés követte, ami szintén rendben lévőnek találta a társaság pénzügyeit.

A Coinbase részvényei két héttel ezelőtt kerültek be a Nasdaq kínálatába, vagyis tőzsdén kereskedhető cégként nekik már sokkal átláthatóbb és szigorúbb működési feltételeknek kell megfelelniük, mint a velük rivalizáló kriptós oldalaknak. A Coinbase a saját jövőjét tenné kockára azzal, ha listázna egy kétes háttérrel rendelkező kriptovalutát, vagyis minden jel arra mutat, hogy a legnagyobb szabályozottan működő amerikai váltó saját szakemberei is mindent rendben találtak az USDT stabil coinok kibocsátásával kapcsolatban.

Mivel az USDT messze a legnagyobb és legkedveltebb stabil coin, korábban sokan tartottak attól, hogy a Tether esetleges csődje, vagy betiltása esetleg a MtGox bedőléséhez hasonlóan ismét egy hosszú medve piacba taszíthatja az egész kripto ágazatot, de ennek veszélye a fenti tények ismeretében tovább csökkent.

Jelenleg több mint 51 milliárd dollár értékű USDT van forgalomban. Érdekesség, hogy a kriptósok ezután nem a második legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező USDC-t, hanem inkább a Binance által kibocsátott Binance USD-t szeretik jobban, aminek napi forgalma (Daily Traded Vol) többszörösen meghaladja az USDC-ét.

További hírek és elemzések a Discordon és a Youtube-on.

Így utalhatsz ingyenesen stabil coint a nagyobb tőzsdék között

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img