650 amerikai pénzintézet áll készen bitcoin értékesítésre

spot_img

Úgy tűnik az USA pénzügyi szektora kezdi meigirgyelni a kriptopénz váltók és tőzsdék sikereit, ők sem szeretnének kimaradni a piac felfutásából. A New York Digital Investment Group (NYDIG) és a Natioanl Cash Register (NCR) közösen érték el, hogy mintegy 650 közösségi bank és hitelintézet kínáljon bitcoint eladásra.

A lépés teljesen logikus, hiszen ezek a szolgáltatók évek óta nézik, ahogy rajtuk keresztül, áttételesen történnek kriptopénz vásárlások, holott ők maguk közvetlenül is kínálhatnának például bitocint. Az NCR által fejlesztett applikáción keresztül mintegy 24 millió új felhasználóhoz juthatnak el a kriptopénzek, lehetővé téve a közvetlen vásárlást a számlájukról.

Azok, akik az új lehetőségeken keresztül vesznek kriptopénzeket a NYDIG megőrzési szolgáltatását fogják igénybe venni, ennek jogi okai vannak, így kerülhetőek meg a vonatkozó törvények, amik a pénzintézetek kriptopénz vásárlásaira vonatkoznak.

Úgy tűnik trenddé kezd válni, hogy akár “ártani nem árthat”, akár teljes mellszélességgel beleállás jelleggel pénzintézetek a kriptopénzek felé nyitnak. Logikus, hiszen akár elmélyedik egy hagyományos pénzintézet a kriptopénzek világában, akár nem, azzal, hogy megnyitja a vásárlás lehetőségét, megteremti a többlet bevételszerzés lehetőségét.

Németország megnyitja Bitcoin befektetés kapuit

A hét egyik fontos híre is ehhez kapcsolódik, mostantól a németországi hedge fundok a tőkéjük mintegy 20%-át kriptopénzekbe tehetik, a becslések szerint bő 300 milliárd euróról van szó. Ez a tőkemennyiség természetesen nem fog egyik napról a másikra kriptopénzekbe kerülni, sőt, az sem biztos, hogy egyáltalán élnek-e majd a lehetőséggel a tőkealapok.

Ha most vennél kriptopénzeket, mi a Binance megbízható szolgáltatását javasoljuk!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img