A Sandbox világa idén nyáron a Polygonra migrál

spot_img

A virtuális világ a Polygonra váltást az alacsonyabb tranzakciós díjakkal indokolja valamint így csökkenti szén-dioxid lábnyomát is.

A Sandbox teljes virtuális ökoszisztémáját elkezdi átmozgatni a Polygon blockchain-re – ami az Ethereum egy Layer2 megoldása – amivel számításuk szerint nem csak a szén dioxid kibocsátásukat tudják körülbelül 99%-al mérsékelni, de hála az alacsonyabb tranzakciós díjaknak az oldalláncon, az NFT kereskedelem a platformon is olcsóbb lehet.
A váltás mottója tehát: jobb felhasználói élmény és környezettudatosabb működés.

Számításaik szerint a Sandbox migrációja az Ethereum mainnet-ből Polygonra már a nyár folyamán teljesen végbe fog menni. Arra számítanak, hogy a folyamat teljesítése után több mint százszor kevesebb energiát fognak fogyasztani mint eddig, s mivel a felhasználók száma folyamatosan növekedik, ezért a fejlődésük is fenntarthatóbb lesz. A Sandbox fejlesztői gárdája egyébként eddig is komolyan vette a környezetvédelmet és a fenntarthatóságot, hiszen olyan kezdeményezéseket illetve projektektet támogattak, amik fákat ültetnek, vagy a mezőgazdaság fejlődésére és regenerálására irányulnak.

A Sandbox 100%-os migrációt szeretne végrehajtani, ami annyit fog jelenteni, hogy az ökoszisztéma egészét mozgatják át a Polygon oldalláncára, nem csak egyes aspektusait. A Sandbox VoxEdit szolgáltatásán keresztül mint-elt NFTk is a Polygont fogjákl használni, valamint az NFT piac egésze is az oldallánc előnyeit fogja élvezni.

Belső becslések szerint, a Sandbox csak ebben az évben (2021 első 7 hónapjában) 350 000 tonna CO2 kibocsátásért volt felelős. Ez egyenértékű egy 870 000 mérföldes vezetéssel, amit egy átlagos autóval vezetünk le, vagy kb. 87 000 hamburger előállításával.

A felhasználói élmény is fejlődik

Míg a sajtóközleményben leginkább a környezetvédelmi indokokról olvashatunk, a változás jár más előnyökkel is amiket a felhasználók fognak élvezni. A Polygon híres a gyors és olcsó tranzakciókról, nem hiába választották már olyan projektek mint a a Cometh, Aavegotchi, Ember Sword és az F1 Delta Time – akik közül már mind vagy bejelentették, hogy váltani fognak, vagy szintén idénre időzítették a migrációt.

A Poloygon növekedéséről valószínűleg már sokan olvastatok, ezt a Layer2 megoldást használja a QuickSwap, Aave és SushiSwap is, amik hiheteltlen növekedést mutattak be az elmúlt hónapokban. A Polygon-hoz hasonló layer2 megoldások ugyanis többek között egyszerűbbé teszik a tranzakciókat az Ethereum lánccal, úgy, hogy a tranzakciókat nem a layer1-en vagy mainneten hajtják végre, hanem egy összegyűjtött formában a layer2-n. A Polygon előbb említett nevesebb projektjei pedig több kulcsfontosságú metrikával is felülmúlták már pusztán Ethereum alapú társaikat. A Binance Smart Chain-nek – ami kemény Ethereum versenytársnak bizonyul – is össze kell kapnia magát a jövőben, ha ringben akar maradni a Polygonnal szemben.

Sandbox kereslet növekedése

Az elmúlt 30 napban a Sandbox kereskedési volumene 14%-al, több mint 3.98 millió dollárra nőtt. Ez alatt az időszak alatt, a kereskedők száma és az eladások is nőttek, 15 illetve 11%-al. A Sandbox keresletét leginkább az növelte meg, hogy egyre nagyobb érdeklődést tapasztalhatunk a virtuális ingatlanok iránt.

Még pár adat ide: a múlt héten a Sandbox 1080 területet adott el 3 másodpercen belül. A hónapban pedig megrendezésre kerül a Summer Jam, aminek keretein belül további 1050 földterületet és 350 prémium parcellát terveznek eladni. Ezen felül tovább virtuális ingatlanokat terveznek az OpenSea-n is a másodlagos piacra ereszteni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img