Nincs is jobb, mint egy Bitcoin gyár!

spot_img

A Celsius vezérigazgatója Alex Mashinsky elárulta, hogy a vállalat nemrég Bitcoin bányászati infrastruktúrába történt 200 millió dolláros beruházásából származó nyereség egy részét visszaosztja a betétesek között.

A Cointelegraphnak nyilatkozva Mashinsky kijelentette, hogy a cég BTC bányászatba történt befektetése az ötödik hozamtermelő folyamat a kripto betétesek számára. A cég eddigi hozamtermelő tevékenységei:

  • az intézményi befektetőknek történő hitelezés
  • a DeFi protokollok kihasználása
  • a lakossági hitelezés
  • a központosított tőzsdéken történő piacszerzés.

“Közösségünk nagy része Bitcoin tulajdonos! Nincs is jobb, mint egy olyan gyárat építeni, amely bitcoint termel” – mondta a Celsius vezérigazgatója.

2021 június elején a Celsius bejelentette, hogy több mint 200 millió dollárt fektetett be észak-amerikai Bitcoin bányászati infrastruktúrába, a Core Scientific, a Rhodium Enterprises és a Luxor Technologies cégekbe.

“Azzal, hogy létrehoztuk bányászati tevékenységünket garantáljuk, hogy ki tudjuk fizetni közösségünk tagjait Bitcoinban.”

A Celsius bányászati terjeszkedésére azért került sor Mashinsky szerint, mert a Bitcoin hozamai a DeFi ökoszisztéma növekedése közepette zsugorodnak. Egyre több protokoll kínál kamatot BTC formájában a Bitcoin betétekre. A Celsius ezzel szemben nem számít fel kezelési díjat a felhasználóktól, ahelyett a megtermelt nyereség 20%-át vagy annak nagyobb részét felezi le.

A Celsius vezérigazgatója a kínai bányászati szigorításokra is reagált, amelyben kifejtette, hogy a bányászok kivonulása a Bitcoin hálózat decentralizációja szempontjából előnyösnek fog bizonyulni:

“A bányászok nagy részének Kínából való elköltözése határozottan segíti a Bitcoin még nagyobb mértékű decentralizációját. Tehát ez jó dolog a Bitcoin számára, csak nem feltétlenül jó dolog a kínai polgárok számára.”

A vezérigazgatónak bullish várakozásai vannak a Bitcoin árfolyamával kapcsolatban az év hátralévő részében, azt állítva, hogy az árfolyam “valahol 140 000 és 160 000 dollár közötti magasságokban” fog tetőzni.

Úgy véli, hogy a piacok 2022 előtt fognak tetőzni, a Bitcoin pedig “100 000 dollár alatt fogja zárni az évet”, miután az eladók a hat számjegyű ártartományban lépnek be profitot realizálni.

Meglátjuk igaza lesz-e vagy sem, de mindenesetre pozitívum, hogy ismét egy nagy piaci szereplő lépett be a bányászok sorába. További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/cointelegraph, celsius network/

Mostantól bármikor és bármilyen eszközön elérhetjük Celsius fiókunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img