McAfee felesége nem hisz férje öngyilkosságában

spot_img

A gyász stációkból áll, az első a tagadás, ez természetes folyamat mindenkinek, aki elveszített egy hozzátartozót. Nem tudjuk azonban, hogy “csak” erről a folyamatról van-e szó Janice McAfee, a világhírű programozó, John McAfee feleségének esetében, miután férjét holtan találták egy spanyolországi börtönben.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a kriptopénzek lelkes támogatója, egyben az önmagáról elnevezett vírusírtó atyja mintegy kilenc hónapja raboskodott már egy spanyolországi börtönben, ahol adóelkerülés miatt tartották fogva. Halála nem sokkal azt követően történt, hogy a helyi bíróság elrendelte, kiadják az Egyesült Államoknak, ahol a hírek szerint akár további 30 év várt volna rá.

John McAfee (ismét) letartóztatásban

Ez megmagyarázhatná, hogy miért döntött úgy, önkezével vet véget életének, ám vannak olyan körülmények, amik valóban egy kissé árnyalják az öngyilkosság hitelességét. Az első, és legfontosabb az, hogy maga McAfee beszélt arról korábban, hogy “ha megölöm magam, akkor nem tettem”, angolul: “if I suicide myself, I didn’t. I was whackd. Check my right arm.” Utalván ezzel a jobb karján látható tetoválásra.

A “whacked” szleng szó, megcsapott, megütött a nyers fordítása, akkor használják, ha valakit egy merényletben megölnek.

Persze ez önmagában nem bizonyít semmit, hiszen nem kizárt, hogy amikor arról beszélt McAfee, hogy nem fog öngyilkosságot elkövetni, akkor még teljesen más lelki állapotban volt, majd a hosszú hónapok bezártsága megtörte a szellemét.

Meghalt John McAfee

Említésre méltó azonban az is, hogy felesége beszámolója szerint komplett tervük volt a következő időszakra, minden jogi lépésre egy-egy ellenlépéssel készültek, kidolgozták a továbbiakat. McAfee arról is beszélt korábban, hogy bőven elég információval rendelkezik az amerikai kormányról ahhoz, hogy megöljék, bár bővebbet, konkrétumokat ekkor sem mondott.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img