A Doge meme NFT tokenizált töredékrészvényeinek értéke összesítve eléri a 300 millió dollárt

spot_img

A Doge meme NFT tokenizált töredékrészvényeinek értéke összesítve eléri a 300 millió dollárt

A Dogecoint ihlető NFT tokenjeiből egy aukción 45.1 millió dollárnyi kelt el, így a kollekció összértéke elérte a több mint 302 millió dollárt. Doge eredeti képét, ami a Shiba Inu kutyát valóságos kripto ikonná változtatta, NFT formában adták el 4 millió dollárért idén júniusban.

A hét elején az eredeti vevő, aki nem más mint a PleasrDAO elnevezésű befektetési kollektíva, akik a tagok pénzéből vásárolnak NFT-ket, felbontotta a Doge NFT-t több milliárd tokenre, azzal a céllal, hogy bárkinek legyen lehetősége a mű résztulajdonosává válni.

Eddig minden szép és jó.

Ezeket a tokeneket ezek után aukcióra bocsátották, s a szerdán indított aukción összesen 11 942 wrapped Ethereum -ot (mai árakon több mint 45 millió dollár értékben) gyűjtött össze 1796 tárca részvételével – derül ki az árverés helyszínéül szolgáló MISO adataiból.

Ez azt jelenti először is, hogy a rendelkezésre álló, 16 969 696 969 token 20% -át eladták, és most a fennmaradó 3,3 milliárd token megvásárolható a SushiSwap és Uniswap decentralizált tőzsdéin.

Másodszor pedig amennyiben megnézzük a meme NFT jelenlegi értékét, az jelenleg 302 millió dollár és egy token, ami $DOG néven érhető el, jelenleg 0,028 dollárt ér.

Vajon ki vásárolja meg műalkotások ennyire apró darabjait?

Jamis Johnson, a PleasrDAO vezetője elmondta, hogy „a Doge NFT közösség magában foglalja a DeFi legjobb vezetőit, a korai NFT gyűjtőket és digitális művészeket, valamint a PleasrDAO összes tagját”.

Az NFT láz ismét új lendületet kapott a kripto világában. Csak 2021 első negyedévében 1,5 milliárd dollárnyi NFT-t adtak el, majd ezután kicsit csendesült a piac, csak azért, hogy újult lendülettel vágjon bele Q4-be. A pénz nagy része műalkotások, hangfáljok, videók, chatbotok és különböző videójátékok NFT formátumába ömlött.

A Dogecoin NFT a kriptovaluta logóján alapul, tulajdonképpen az azonnal felismerhető Shiba Inu kutya meme. Ez a meme ihlette a Dogecoin kriptovalutát ami a hetedik legnagyobb piaci volumennel rendelkezik, ami cikkünk írásának idejekor 39 milliárd dollár.

Alapvetően viccből hozták létre, és azóta vált vonzóva, mert milliárdos vállalkozók, például Elon Musk és Mark Cuban pumpálják a valuta árát, és azt állítják, hogy egy napon hasznos kriptovalutává válhat az online vásárláshoz. Hogy ez igaz lesz-e az a jövő zenéje még, egyelőre ha bárki a kripto történelem egy szeletét szeretné magáénak tudni, az említett swap platformok egyikén a Doge meme tulajdonosává válhat.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img