Az FTX tőzsde tokenje új csúcsot döntött az NFT piactér bevezetésének hírére

spot_img

Az FTX kriptotőzsde is beáll az NFT piacterekkel rendelkező platformok sorába, a hírre pedig az FTT token – az FTX natív tokenje – új csúcsot döntött.

Az FTT, az FTX crypto tőzsde natív tokenje, minden idők új rekordjára, 83 dollárra emelkedett kedden, miután elindult a platform NFT piactere az amerikai felhasználók számára. Az FTT egy olyan token, aminek tartásából olyan előnyei is származnak a tulajdonosoknak, mint a kedvezményes kereskedési díjak, valamint lehetőséget arra, hogy staking során tovább gyarapítsák vagyonukat.

A csúcs beállítása előtt a token ára 78,46 dollárra csökkent, majd 10,2%-os többletértéket ért el az elmúlt nap során, és lélegzetelállító 69%-al növekedett a héten, a CoinGecko adatai szerint.

Ezzel a növekedéssel az FTT piaci részesedése is 8,44 milliárd dollárra emelkedett, kiérdemelve ezze a 26. legnagyobb digitális valuta címet, s mindezt NFT piacának elindítása okozhatta.

Az FTX US NFT platformjának első lépései

A keddi napon, nyitáskor az NFT piactér furcsán robbant be a köztudatba, mivel egy hal képével spam-elték az oldalt, tehát ha beléptünk ennek a képnek a sorozata fogadott bennünket:

Ennek megakadályozása érdekében az FTX.US még meg is emelte 500 dollárra az új NFT minteléséért felszámított díjat, habár csak egy rövid időre, ezután pedig 10 dollárra csökkentette ugyanezt a díjat.

Ezt megelőzően Sam Bankman-Fried, a vállalat alapítója és vezérigazgatója bemutatta saját „teszt” NFT-jét, amelyet az FTX.US-on 10 dollárért kezdtek el árulni, majd végül megdöbbentő 270 000 dollárért adták el.

A Bankman-Fried arra számít, hogy a tőzsde fő platformja, az FTX.com NFT piactere a következő hetekben már készen fog állni a bevezetésre, így nem csak az Egyesült Államokból lehet majd NFT-ket mintelni és árusítani.

Az FTX.US NFT piacteréhez hasonlóan az FTX.com piaca is támogatni fogja a “cross chain” megoldásokat, és mind az Ethereum, mind a Solana blokkláncokat támogatja majd.

Az FTX nem az egyetlen tőzsde, amely idén vezette be NFT piacterét. A Binance is júniusban indította el saját NFT piacát a „100 Creators” projekt keretében, míg az OKEx a hónap elején követte ezt a példát azzal, hogy bevezette saját verzióját egy piactérnek, így ők is natívan támogatják már az NFT eszközök mintelését, vásárlását és értékesítését.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img