680 millió dollár befektetést szerzett az Ethereum alapú NFT futball játék

spot_img

A népszerű Sorare célja, hogy kripto alapú úgy nevezett fantasy football játékát más sportágakra is kiterjessze, valamint irodát nyisson az USA-ban. Az összesen 4,3 milliárd dollárt érő cég ezzel a befektetéssel minden forrást meg is kapott céljaihoz.

A Sorare, egy Ethereum-alapú fantasy football játék, amely az NFT kártyák kereskedésén alapul. 2021-ben jelentősen nőtt, növekvő játékosbázissal és jelentős kereskedelmi forgalommal, nem is beszélve a tucatnyi új licenszről amiket a világ minden tájáról kötöttek focicsapatokkal. A francia startup növekedésének pedig további lendületet ad a 680 millió dolláros finanszírozási forduló.

A 680 millió dolláros Series B-vel jelölt befektetési kör 4,3 milliárd dollárra értékeli a vállalatot, és idén már a második befektetési kör a februárban bejelentett 50 millió dolláros Series A után.

A Series B befektetési kört a japán SoftBank technológiai és befektetési konglomerátum vezette, amelynek számos meglévő kriptoipari kapcsolata van, különösen az SBI Holdings pénzügyi szolgáltatási részlegén keresztül.

Jövőbeni tervek

A Sorare jelenleg kifejezetten a futballra összpontosít, a játékban több mint 175 engedéllyel rendelkező klub játékosainak kártyái érhetőek el. Az olyan népszerű klubok, mint az FC Barcelona, ​​a Juventus FC és a Paris Saint-Germain FC játékosai is megtalálhatóak a platformon, akárcsak az Egyesült Államok-beli Major League Soccer Players Association – jelenleg csak a játékosok, nem maguk a klubok számítanak hivatalos partnernek.

Nicolas Julia, a Sorare társalapítója és vezérigazgatója nyilatkozta a héten, hogy a vállalat más sportágakra is elkezdi kiterjedését. Az elkövetkező hónapokban egy amerikai székhelyű irodát is megnyit, hogy „elősegítse a növekedést a USA-beli szurkolók és a sportolói ligák körében” – meséli az igazgató.

„Nagyra törő terveink vannak, annak érdekében hogy a Sorare-t sport szórakoztató óriássá növesztjük” – mondta Julia. “Az új finanszírozást arra használjuk fel, hogy továbbra is világszínvonalú csapatokkal gyarapodjunk, új ligákba és új sportágak irányába bővüljünk, és folyamatosan javítsuk felhasználói élményünket, beleértve egy mobilalkalmazás fejlesztését is.”

A Dapper Labs NBA Top Shot-jához hasonlóan a Sorare a profi sportolókra épülő NFT -k köré épül. A Sorare esetében az NFT egy digitális kártya, amely megvásárolható és újra eladható, értéke pedig növekvő, hiszen mindegyik kártya korlátozott mennyiségben kapható. Egy ilyen NFT kártya például márciusban közel 290 ezer dollár értékű ETH-ért kelt el.

A Top Shot-tól eltérően azonban a Sorare -nak van egy folyamatos játék komponense. Hasonló a többi fantasy sporthoz, mivel hetente összeállíthatunk csapatokat kártyáink felhasználásával, léphetünk be velük bajnokságba, és pontokat szerezhetünk a játékosok valós teljesítménye alapján. Jó szereplés esetén pedig a Sorare ritka kártyákkal, valamint ETH-val jutalmazza a résztvevő játékosokat.

Sorare adatok

A cég hivatalos adatai alapján a Sorare 2021 eleje óta több mint 150 millió dollár értékű kereskedési volument ért el, és több mint 600 000 regisztrált felhasználója van a platformon. A Sorare célja, hogy integrálja a világ legjobb 20 futball ligáját és 50 legjobb futball szövetségét a platformba, valamint női labdarúgó-klubokat is bevonjon.

A 680 millió dollárosSeries B fordulóban – amelyet Sorare Európa eddigi legnagyobbnak titulált – új befektetők, az Atomico, a D1 Capital, a Bessemer Ventures, az Eurazeo, az IVP, a Hillhouse és a Liontree, valamint a meglévő Sorare befektetők, az Accel, a Benchmark és a Headline is részt vesz.

Megtalálhatóak a befektetők között profi futballisták is, mint Gerard Piqué, Antoine Griezmann, Rio Ferdinand és César Azpilicueta is. A februári Series A fordulón pedig olyan neves befektetők szerepeltek, mint a vállalkozó és az NFT evangelista, Gary Vaynerchuk, valamint a Seven Seven Six alapítója és a Reddit társalapítója, Alexis Ohanian.

A Sorare szoros kapcsolatban áll a vezető játékkiadóval, az Ubisoft-tal is. A startup részt vett a Ubisoft Entrepreneurs Lab gyorsító programjában, ráadásul a vállalatok tavasszal együttműködtek a One Shot League-ben, a belga Jupiler Pro League-re összpontosító Sorare spinoff játékban.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img