A Solana Metaplex Studios beindítja Ethereumonon kívüli NFT-k növekedését

spot_img

A Metaplex Studios célja az NFT ökoszisztéma további bővítése a Solana láncra, s az új vezetőséggel erre minden esélye meg is van.

A Solana-alapú protokoll a Metaplex új csapata azt tűzte zászlójára, hogy az NFT kollekciókat kibocsátani kívánó alkotóknak és cégeknek minden eszköze meglegyen arra, hogy a lehető legjobb projekteket tudják piacra dobni. A Metaplex eszözeinek segítségével a művészek és fejlesztők testre szabhatják NFT kollekciójuk minden aspektusát, azok megjelenítését és árverésre bocsátásának folyamatát.

„Az NFT-k különleges lehetőséget kínálnak világszerte több millió művész, alkotó és fejlesztő számára”-mondta Adam Jeffries, a Metaplex Studios újonnan kinevezett vezérigazgatója. „Most először van lehetőségük arra, hogy teljes kontrolljuk legyen a tartalmuk, a terjesztési csatornák és a kompenzációs modell felett.”

A Metaplex protokoll már több mint 2 millió Solana (SOL) tranzakciót hajtott végre különböző NFT értékesítésekből, beleértve a Degenerate Ape Academy és az Aurory projekteket.

Jeffries mellett a Metaplex Studios egy professzionális tanácsadó testülettel is bővül. Köztük Meltem Demirors, a Coinshares stratégiai vezetője, Chris Kalani, a Phantom termékért felelős vezetője és Dylan Macalinao, a Saber Labs társalapítója.

“Termékünk már több mint 500 olyan gyártót vonzott, akik NFT piacteret szeretnének elindítani a Metaplexen, és rendkívül izgatottak vagyunk, hogy mi lehetünk a híd, amely eredeti, soha nem látott tartalmat hoz a metaverse-be”- tette hozzá Jeffries.

Újjászületnek az NFT-k a Solana blokkláncon

Az NFT-k először az év elején léptek igazán színre, majd miután 2021 első felében több mint 2,5 milliárd dolláros árbevételt jelentettek, úgy tűnt, hogy alábbhagyott a lendület. Azonban a nyár óta újjáéledt a piac, amire új projektek széles köre hívta fel a figyelmet, nem csak az Ethereum, hanem más blokkláncokon is, mint a Solana.

Az egyik Bored Ape NFT például 2,25 millió dollár értékben kelt el a hónap elején, míg az EtherRocks – igen, sziklák képei – augusztus elején több mint 100 000 dollárért kelt el.

Nagy márkák is elkezdtek már bevásárolni az NFT piacba, legismertebb köztülük a Visa és a Budweiser.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img