A Context app az Instagram egyszerűségi szintjére emeli az NFT kereskedést

spot_img

A Context egy olyan alkalmazás, amit a különböző NFT-k keresésére, megosztására és nyomon követésére tudunk használni. A szoftver béta verziójában az Instagramon megismert görgetős stílussal és pofonegyszerű NFT keresővel találkozhatunk.

A gondolkoztál már azon, hogy melyik NFT-vel rendelkeznek a kedvenc Twitter, Instagram vagy TikTok influencereid, akkor meg is kaphatod a választ. A Context nevű web 3.0 alkalmazás ugyanis jelentősen leegyszerűsíti a metaadatok lekérését és követését.

Gondolkozott már azon, hogy melyik NFT -vel kereskednek a kedvenc Twitter -befolyásolói, TikTok -alkotói és DAO -tagjai? A Context nevű új Web 3.0 alkalmazás jelentősen megkönnyítette az adatok követését.

A pénteken bétaverzióban elindított Context olyan, mint az Instagram vagy a Pinterest az NFT-khez. Lehetővé teszi ugyanis az NFT kollekciók, előadók és DAO-k – például a Friends with Benefits – gyűjteményének keresését.

Ellentében más NFT pénztárca adatközlő alkalmazásokkal, mint például a Nansen, a Context jelenleg ingyenes. Első lépésben a MetaMask pénztárcát kell csatlakoztatni, illetve kiválasztani egy felhasználónevet, majd rögtön kereshetünk is a platform adatbázisában, követhetjük kedvenc előadóinkat, megadhatjuk saját gyűjteményünket vagy ajánlatot tehetünk más NFT-re.

A Context feed-je is nagyon szép tud lenni – különösen akkor, ha talált egy jó ízlésű gyűjtőt akinek a kollekcióját ilyenkor a főoldalra dobja az alkalmazás. Működési szempontból, az app tulajdonképpen indexeli az Ethereum-alapú NFT-ket, és piaci adatokat, láthatjuk például az egyes árajánlatokat összegyűjtve olyan piacokról, mint az OpenSea, a Rarible akár gyűjteményre és kiadóra szűrve is, például Larva Labs, CryptoPunks.

„A mi elképzelésünk az, hogylétrehozzunk egy közösségközpontú réteget a Web 3.0 számára”-írta egy blogbejegyzésben Adam Ludwin, a Context társalapítója, aki 2018-ban eladta a Chain blokklánc cégét a Stellar mögött álló csoportnak. Ludwin elnöke volt a Byte nevű videóalkalmazásnak is, amelyet a Discord az év elején vásárolt meg.

A Contextnél társalapítója Luke Miles, a Stripe ex-szoftverfejlesztője, aki pénteken azt tweetelte, hogy az alkalmazás arról szól, hogy azt tudjuk követni az NFT piacon, aki igazán érdekel minket.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img